VENNESLA: — Modelloppdrag virket ikke veldig sannsynlig i fjor på denne tiden, nei, sier Susann Halle til Fædrelandsvennen.

Nå trener jeg hver dag. En time eller to. Alt er lettere. For første gang på mange år gleder jeg meg til sommeren.

Slet med psyken

21. AUGUST 2015: Susann Halle sliter med vekta, psyken og selvtilliten. Hun skal i gang med trening. Foto: Privat

25-åringen fra Vennesla levde et passivt liv, slet med stadig større overvekt og begynte å isolere seg.

21. APRIL 2016: Åtte måneder er gått. Susann Halle har tatt av 50,7 kilo, fått god kondis og selvtillit. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Hun sier hun i fjor sommer slet med manglende selvtillit, sosial angst og var mye deprimert.Mamma Anita Halle forteller om en tøff tid. Hvordan sier man til en datter som sliter mer og mer med selvbildet at hun er ute av kurs og må stille inn kompasset på nytt?

— Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle gjøre. Det var tøft å se Susann ta så dårlig vare på livet, sier hun.

Redningen ble bli-ny-prosjektet til Treningssenteret i Vennesla. De søkte etter venndøler som trengte hjelp til å snu livet. De tilbød personlig trener og rådgivning innen både trening og kosthold.

— Jeg er så glad for at jeg ble valgt ut. Jeg våget å be om den hjelpen jeg trengte. Jeg har gjort det selv, men jeg trengte veiledning i begynnelsen. Alle kan greie dette. Det er ikke så vanskelig, men man trenger litt hjelp i starten, sier 25-åringen.

Dedikert og målbevisst

Elise Fauske Osmundsen er den som har jobbet mest sammen med Susann. Hun forteller om en jente som virkelig ga alt på trening.

— Jeg har aldri opplevd en så dedikert, sta og viljesterk person. Susann er helt fantastisk, sier hun.

Første måneden handlet det mye om rolige gåturer og stabilt kosthold. Halle gikk ned over ti kilo de første fire ukene.

I det siste har Helge Nordhagen vært Susann Halles personlige trener. Han forteller også om en særdeles treningsvillig jente, og sier hans jobb er å passe på at hun løfter litt tyngre og sykler litt hardere hele tiden, slik at hun har god framgang.

Les også:

Les også:

— Nå trener jeg hver dag. En time eller to. Alt er lettere. For første gang på mange år gleder jeg meg til sommeren, forteller Susann, som trener styrke og spinning og faktisk planlegger å sykle Kristiansand-Hovden neste år.

Susann Hallle (25) har trent i åtte måneder og tatt av over 50 kilo. Her sitter hun i frisørstolen og snakker om at hun har fått et helt nytt liv. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Er du spesielt sta?- Nei, men prosjektet har ligget på Facebook, og jeg har hatt trenere rundt meg. Da kan man ikke gi opp. Det presset om at alle vet, har hjulpet meg veldig. Som sagt, alle kan greie dette, men man trenger inspirasjon i starten. Nå kan jeg ikke tenke meg et liv uten trening, sier hun.

Helt topp

Halle våget knapt gå ut. Nå gleder hun seg til strandliv og bading til sommeren. Hun er mer med venner enn før. Hun har en sønn på to år, men hun er også i gang med lærerstudier.

— Jeg holdt på å gi opp, jeg tenkte på mageoperasjon. Nå trener jeg, spiser litt søtt i helgene, men er ellers nøye med et greit kosthold. Nå ser jeg lyst på livet og har det egentlig helt topp, sier Susann Halle.

Monica Kirkeby skal frisere, sminke og klargjøre Halle for modelljobben ute på catwalken i Kulturhuset. Det oppdraget var en del av planen hun fikk allerede i begynnelsen.

Halle både gruer og gleder seg.

— Men hvor mye veide du på det meste?

— Akkurat det skal få lov å gå i glemmeboken og ikke arkiveres på internett. Det ligger bak meg nå, ler Susann Halle.