— Nå regner jeg med at det blir omkamp mot Byåsen, men dersom resultatet skulle bli stående, må vi slå enten Byåsen eller Tertnes borte, sier Gunnar Pettersen.

Han ledet Vipers til et knepent 24-25-tap for Byåsen på hjemmebane for halvannen uke siden. Men Vipers har levert inn protest fordi de mener Byåsen fikk et mål for mye. Dommen er ennå ikke kjent, men dersom resultatet blir stående, vil det si at Vipers før kampen ligger tre poeng bak Tertnes, som i øyeblikket har grepet om bronsemedaljen. Det meste taler for at Larvik og Glassverket tar seg seg av gull- og sølvmedaljene.

— Jeg tipper at bronsekampen vil stå mellom Byåsen, Tertnes, Oppsal og oss. Foreløpig har vi tapt for Byåsen, og da må vi slå Tertnes om vi skal ha sjanse på medalje. Men det er en av de tøffeste bortekampene, advarer Pettersen.

Han kan imidlertid trøste seg med at Vipers vant tre av fem oppgjør mot bergenserne sist sesong, inkludert bortekampen i sluttspillet.

— Jeg tror det blir en åpen kamp, sier 60-åringen.

Jessy Kramer. Foto: Tore André Baardsen

Jessy Kramer, som nettopp har kommet sterk tilbake etter skade, innser også at kampen kan få stor betydning for at målet om medalje skal leve videre.— Det er en kamp vi bør vinne, spesielt etter hvordan det gikk i Byåsen-kampen. Dette er siste seriekamp før ferien, og det hadde passet veldig bra med to poeng nå, sier Kramer.