BIRKENES: – Jeg unner grunneiere og kommunen penger, men naturen vil betale en altfor høy pris, mener Wiggo Svendsen.

Han er selv grunneier i Birkenes, dog utenfor de planlagte vindmøllene. Sammen med Terje Ånensland skal han ta opp kampen mot vindkraften.

DANNER MOTGRUPPE: Wiggo Svendsen. Foto: Privat

– Vi var positive til miljøvennlig vindkraft, men vi visste ikke hvor omfattende dette var. Dette er et enormt inngrep i en relativt uberørt natur. Det tråkker direkte i mine hjerteverdier, sier Svendsen.

Gått forbi i stillhet

Han mener den planlagte vindmølleparken har gått hus forbi mange av innbyggerne i Birkenes kommune, og at de derfor ikke har tatt opp kampen enda.

– Jeg, i likhet med mange andre, trodde dette bare var snakk om noen få, små møller. Men det er 57 vindmøller som ruver 175 meter over bakken. Det går ikke an, sier Svendsen.

Truer fuglelivet

Vindmøller kan være truende for fuglelivet området. Grunneieren er redd at skogsfuglen skal bli helt utryddet i området mellom Ogge og Topdalselva.

– Jeg er så opptatt av skogsfugl at jeg ikke jakter på dem. Det er mye mindre skogsfugl nå enn før, og disse vindmøllene vil muligens utrydde de siste vi har. Men det er mange enkeltfaktorer her. Det viktigste er at 25.000 mål uberørt skog vil bli et stort industriområde. Det skal vi kjempe mot, lover Svendsen.

Folkeaksjonen mot vindmøller i Birkenes skal ha sitt første møte 11. mars.