BIRKENES: Daniel Bakken, gruppeleder for KrF i Vennesla, har selv hytte i området rundt Oggevatn. Han synes ikke noe om planene til det svenske kraftselskapet.

– Dette reagerer jeg kraftig på. Vi snakker om et friluftsområde med veldig mange hytter. Det er et rolig og fredelig rekreasjonssted for oss som har hytte der. Hele området vil bli svært forringet dersom vindmøllene bygges, sier Daniel Bakken, hytteeier og gruppeleder for KrF Vennesla.

Ødeleggende støy

Som bildet viser, så vil vindmøllene bli svært godt synlige fra hytteområdene rundt Oggevatn og Vatnestraum. Men det er ikke det visuelle Bakken er mest bekymret for.

– Jeg kan jo bare se et annet sted. Det er støyen som er ille. De tillater opp mot 40 desibel. I forhold til stillheten som man ønsker på hyttetur, så er det svært mye lyd. Jeg kunne levd med sporadisk støy fra en ATV-bane, men ikke konstant vindmølle-støy, sier Bakken.

– Stengt turområde

Han er også redd at store deler av området vil bli stengt av på grunn av vindmøllene.

– Man kan ikke oppholde seg nære dem. Det danner seg is på bladene. Den blir kastet rundt forbi. Derfor vil et stort turområde bli stengt for allmenn ferdsel, sier Bakken.

Han mener prosessen har gått i stillhet, og varsler nå kamp mot den planlagte vindmølleparken i Birkeland.