— Jeg har vært kvalm og hatt hodeverk helt siden jeg våknet i dag, og det har bare blitt verre utover dagen. Jeg har sovet, spist paracet og tvunget i meg mat som jeg ikke hadde lyst på, men det hjalp dessverre ikke. Jeg var helt ferdig halvveis i løpet, sukker Benedicte Hauge etter femteplass på den skuffende tiden 55,34. Tara Norum fra Steinkjer vant på tiden 53,38, foran Emily Rose Norum (54,89) og Yngvild Elvemo (55,24). Dermed var bare Hauge et tidel fra bronse.

- Burde vært med i gullkampen

Men det var mager trøst. KIF-jenta er nemlig i ferd med å gjennomføre karrierens beste sesong, og har blant annet forbedret persen sin på 400 meter til 53,60, i et løp i Lyngdal helt uten konkurranse. Og i hele fire av fem løp før NM, klokket hun inn på 53-tallet. Dette skulle derfor bli mesterskapet hvor 26-åringen skulle ta tilbake tronen på 400 meter, hvor hun slo igjennom med NM-gull allerede som 16-åring – og hvor hun fire år senere vant sitt foreløpig siste gull på øvelsen.

— NM er et av sesongens store mål, og selvfølgelig burde jeg vært med i gullkampen. Jeg følte at det var min tur til å i alle fall ta medalje, sier Kristiansand-jenta.

- Strålende fornøyd

Hun nekter likevel å la fredagens nedtur ta fra henne motet.

— Jeg er strålende fornøyd med det jeg har prestert før i år. Dét betyr minst like mye for meg som å gjennomføre et godt NM. Og sesongen er på ingen måte ferdig. Det hadde vært veldig gøy å sette enda en ny personlig rekord i år, sier Hauge – som skal løpe 400 meter i Oslo og Gøteborg de to neste helgene.

Dessuten skal hun løpe både 100, 200 og 1000 meter stafett i NM lørdag og søndag.