— Det er gøy å se hvordan en som er i europatoppen løper, hvordan han veksler ord med oss andre underveis, og tar kontroll på feltet. Da Henrik kommanderte meg til tet, var det bare å adlyde. Jeg er bare en liten gutt i et slikt felt, foreløpig, sier Stian Bekkevoll mens han puster ut etter 5000 meteren i helgens NM i Haugesund.

Utøveren fra Kristiansand Løpeklubb klokket i mål på tiden 14,47, ti sekunder bak sin personlige rekord - og 25 sekunder bak gullvinner Henrik Ingebrigtsen, som var suveren da han satte opp farten mot slutten av løpet. Og det til tross for at han torsdag kveld løp 1500 meter i Diamond League i Stockholm.

- Gir et ekstra kick

Men fredag var det blant annet Bekkevoll og klubbkamerat Kristian Tjørnhom, som fikk bryne seg på en av europas beste løpere.

— Det gir et ekstra kick å dra på et felt som Ingenbrigtsen er med i. Det er god erfaring å ta med seg, for om noen år skal jeg selv være så god, i alle fall på 10.000 meter, sier Bekkevoll etter 14. plassen av 30 deltakere på 5000 meter.

Tre plasser lengre bak, på 17. plass, endte Kristian Tjørnhom, som perset med ti sekunder.

Sikter mot U23-EM

— Jeg vet at jeg kan løpe bedre enn dette, men når jeg perser må jeg være fornøyd. Og det var deilig å endelig komme til mål etter å ba brutt de to foregående 5000 meterne på grunn av mageproblemer, sier kvindølen.

Han løper vanligvis best i terrenget, men fjorårets norske og nordiske mester for junior, har i år blitt senior, og får det tøffere med å hevde seg helt i toppen i løpene til høsten.

— Men løper jeg like fort som i fjor, tror jeg at jeg kan hevde meg høyt oppe i NM. Og hvis Norge sender et lag til U23-EM, har jeg et mål om å komme med der, sier Tjørnhom.