De håper fortsatt på litt hjelp fra oven, men melder om stort sett gode forhold i bakkene.

Svenn Magne Brokke ved Brokke alpinsenter i Valle og Lasse Liestøl ved Bortelid skisenter i Åseral er begge klare for å sende gjestene helt til topps i sine respektive bakker når turistene inntar skisentrene denne helga.

— Lørdag åpner vi endelig helt til topps, og da er vi 850 meter over havet og har en 1200 meter lang løype ned til bunnen, sier Liestøl.

  • Se oversikt over skiforholdene i Agder i grafikken!

Mangler fortsatt snø

De to daglige lederne kan begge fortelle om godt besøk forrige helg, da flere tusen skiglade sørlendinger trosset kuldegradene, og valfartet alpinbakkene både i Åseral og i Setesdal.Både på Bortelid og i Brokke gjenstår det kun å åpne "parken", i tillegg til et par andre nedfarter der det så langt er for lite snø.

— Vi rekker ikke å dosere ut all snøen før helga, men vi forventer at parken skal være åpen neste helg, sier Brokke.

Mye mildvær i vente

Meteorolog ved StormGeo, Roar Inge Hansen, kan ikke love altfor stor snøfall de kommende dagene. Væromslaget som er meldt, drar med seg regn og plussgrader over store deler av Agder.

- Til og med på Hovden vil temperaturen ligge nokså nær null i perioder. Allerede fredag kveld vil det komme inn et nedbørsområde over Sørlandet som vil gi litt regn, mens det vil være lite nedbør lørdag og søndag, sier Hansen.

Dermed kan det spøke for flere av skiløypene i lavlandet:

— Den kommende uka får vi stort sett inn milde luftmasser og mellom fire og åtte plussgrader langs kysten. Det er ikke usannsynlig at snøen forsvinner i Kristiansands-området, sier Hansen.

Dyr snøproduksjon

Liestøl på Bortelid legger ikke skjul på at manglende snøfall har vært dyrt for anlegget. Han anslår at over 450 timer har gått til snøproduksjon, og kunne trengt en noe annen værmelding enn den Hansen i StormGeo presenterer.

— Det er vanskelig å si hvor mye det koster, men det har nok gått rundt en halv million kroner til snøproduksjon. Nå håper vi på litt hjelp fra oven. I nedfarten til hovedtrekket lengst øst har vi ikke mulighet til å produsere snø, så der hadde det vært greit med litt hjelp, sier Liestøl.