— Nå er det faktisk helt perfekt, sier løypekjører Tor-Fredrik Axelsen til Fædrelandsvennen etter at han fredag morgen satte det første skisporet i Kristiansands mest frekventerte lysløype - Jegersberg.

Soneleder Tor-Fredrik Axelsen i parkvesenet. Foto: Sondre Steen Holvik

Deretter satte han kursen for den noe flatere, men nesten like populære lysløypa på Strai litt lenger nord. Utover dagen blir det så kjørt spor på Hellemyr, Dønnestad og i flerbruksløypa på Kongsgård.

Torsdag kveld møtte vi skigåere i Jegersberg:

Eventyrlige forhold

I løpet av uka er det tråkket såle i løypene, og etter at natten bød på et passelig lag nysnø kom løypemaskinen til sin rett fredag morgen.

— Jeg var på Strai i går kveld, og da var det litt for lite. Men jeg tipper jeg kan legge spor der nå, forteller Axelsen, som er soneleder for friområdene i parkvesenet.

Værvarselet tyder på at den neste uka blir et aldri så lite vintereventyr for de som er født med et par planker på beina.

En tilfreds løypekjører Tor-Fredrik Axelsen etter å ha satt årets første skispor i Jegersberg. Foto: Sondre Steen Holvik

Lørdag morgen blir de fem løypene kjørt opp igjen, søndag er det varslet henimot en halvmeter snø over Sørlandet. Dermed vil etter alle solemerker byens øvrige løypenett bli kjørt opp til uka.

25-40 cm snø i løypene

Ifølge sonelederen ligger det nå 25 centimeter snø i Jegersberg, mens Dønnestad har 10-15 cm mer enn de andre løypene i Kristiansand. Her ble det kjørt spor tidligere i uka.

Slik så det ut i lysløypa på Hellemyr fredag. Foto: Parkvesenet

På Sandrip i Vennesla går snøkanonene for fullt. Her har ikke naturen vært like raus med snømengden som langs kysten, og fredag er løypa stengt. — Det er egentlig ikke forhold til å gå på ski i dag. Når kanonene nå produserer snø, ligger det slanger og ledninger på kryss og tvers av løypa. Vi holder produksjonen i gang hele døgnet, så når løypene blir kjørt opp er litt for tidlig å si, forteller Jan Govert Timenes fra parkvesenet i Kristiansand.

Skal du ut på ski i helga, er enkleste - og eneste - måte å sjekke løypestatus å gå inn på nettsiden til friluftsrådet.