Heldigvis var det ingen brudd i fingeren til Ulrika Olsson. Her er det kiropraktor Erik Welhaven Løchen som undersøker ringfingeren. Foto: Åge Harald Drangsholt

— Hun har levert enda bedre enn jeg våget å håpe på, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen, dagen etter 40-19 mot Rælingen i Aquarama søndag.

Brakseieren betyr at Vipers topper tabellen etter solide seirer mot to nyopprykkede lag, og at sørlendingene ser ut til å ha lagt bak seg fjorårets problemer der de ofte trøblet mot antatt svakere motstand.— Livet som Vipers-spiller er fantastisk. Jeg sover bedre og er både triveligere og gladere enn jeg pleier. Men vi har kun spilt to kamper, så det gjelder å ikke ta av ennå, understreker Vipers' svenske toppscorer.

Smell i fingeren

I fjor uttrykte Pettersen stor frustrasjon over mangel på spillere som kunne prikke inn de litt «enkle» målene fra distanse. Kristine Lunde-Borgersen hadde evnen, men etter fødsel og sykdom var det først i sluttspillet hun fikk vist fram storslegga. Det vil si i den perioden da Vipers spilte seg helt fram til semifinalen i sluttspillet.

Siden har Lunde-Borgersen lagt opp, og inn har den svenske storskytteren Ulrika Olsson kommet. Stockholm-jenta scoret ti mål i sesongpremieren borte mot Molde, og søndag fulgte hun opp med nye ni mål mot Rælingen - selv etter å ha sittet på benken de siste 20 minuttene etter å ha fått seg en smell i fingeren.

Heldigvis var det ingen brudd i fingeren til Ulrika Olsson. Her er det kiropraktor Erik Welhaven Løchen som undersøker ringfingeren. Foto: Åge Harald Drangsholt

— Mot Rælingen scoret hun hele ni mål på ti skudd, og mot Molde laget hun de litt «enkle», men svært forløsende målene da vi slet litt. I tillegg tvinger hun motstanderne til å støte på henne, og dermed skaper det rom både for strekspillerne og for de andre bakspillerne, sier en svært fornøyd Pettersen.

Toppscorer i eliteserien

— Jentene er flinke til å sette meg opp i de posisjonene jeg ønsker, sier Olsson.

Det er slett ingen overraskelse at jenta, som måler 1,83 meter på sokkelesten, prikker inn mål. I tre sesonger på rad i Spårvägen var hun på topp tre-lista over de mestscorende i den svenske eliteserien, og sist sesong ble hun sågar toppscorer med 145 mål. Likevel har hun aldri hørt noe fra den svenske landslagsledelsen.

— Jeg kan ikke gjøre annet enn å påvirke gjennom spillet mitt på banen. Men landslaget er ikke mitt primære mål, selv om jeg ikke takker nei dersom sjansen ber seg, sier 24-åringen.

- Skytterdronning

Gunnar Pettersen håper den svenske landslagsledelsen snart tar turen for å se henne i aksjon.

Ulrika er en slik spiller som vi ikke trenger be om å skyte, hun skyter uansett og som regel havner ballen i mål.

— Det er kanskje litt tidlig i forhold til seriekamper, men hun har vært god i oppkjøringen også, så jeg hadde slett ikke blitt overrasket om de hadde kommet for å se henne. Det vil si, hun er såpass interessant at de bør se henne, sier Pettersen.

Playmaker Marta Tomac noterte seg for seks mål foruten en rekke målgivende, ikke minst til den svenske storskytteren.

— Det er utrolig greit å ha en slik skytterdronning. Ulrika er en slik spiller som vi ikke trenger be om å skyte, hun skyter uansett og som regel havner ballen i mål. Det er gøy å sette henne opp i gode posisjoner, sier Tomac.

PS! Høyst sannsynlig må Jessy Kramer, som vi i forrige uke skrev at sliter med en langvarig kneskade, opereres igjen. Endelig avgjørelse tas etter en MR-undersøkelse tirsdag. I så fall blir hun trolig spilleklar i månedskiftet oktober/november.