Vipers kom under 0-1, men nysigneringen Marta Tomac sørget for årets første nettkjenning for Vipers i eliteserien sesongen 2015/16 når hun like etterpå sørget for 1-1. Lagene fulgte hverandre tett i åpningen av kampen. Begge lagene hadde sine perioder hvor de var i ledelsen. Vipers virket å ha tatt grepet om kampen når de anført av den nye skytteren, svenske Ulrika Olsson, gikk opp i en tomålsledelse drøyt ti minutter ut i kampen. Imidlertid kom hjemmelaget sterkt tilbake, og halvveis ute i kampen hadde Molde en tremålsledelse.

Gjestene med comeback

Vipers kom så sterkt tilbake og hentet inn hjemmelagets ledelse før de like før pausesignalet gikk opp i ledelsen 15-14. En sterk opphenting av Vipers, hvor Marta Tomac sammen med de andre nysigneringene Ulrika Olsson og Mona Bruskeland viste positive takter, og viste at de sammen kanskje kan dekke noe av tomrommet etter den islandske kantspilleren Thorey Stefansdottir, som ble lagets toppscorer i fjorårets sesong med 87 mål i seriespillet og ti fulltreffere i sluttspillet.

Åtte på rad

Andre omgang startet med to kjappe scoringer fra Molde. Og de 612 tilskuerne øynet håp om seier mot forhåndsfavorittene fra Kristiansand. Men så fulgte en knallstart periode fra Vipers. Gjesten kjørte over hjemmelaget og scoret hele åtte ganger på rad, slik at de kom opp i føringen 23-16. Etter den strålende perioden falt gjestene litt ned, og Molde kom mer med inn i kampen mot slutten. Og med seks minutter igjen av kampen var Vipers ledelse redusert til to mål. Da tok Vipers-trener Gunnar Pettersen timeout og Vipers gikk rett etterpå opp i 26-23 ledelse. Deretter så ikke Vipers-jentene seg tilbake, og kontrollerte inn til seier 28-25 mot moldenserne.

Vipers spiller sin første hjemmekamp i eliteserien når Rælingen kommer på besøk i Aquarama neste søndag.