Frolands KrF-ordfører Ove Gundersen (midten) lyttet til statssekretæren med alvorlig mine. Til v.: Tvedestrands ordfører Jan Dukene (TT), til h.: Åmlis ordfører Reidar Saga (Ap). Foto: Tone Sandberg

Det sa statssekretær i justisdepartementet, Ove Vanebo (Frp) til Sørlandstinget som var samlet i Oslo fredag.

— Men budsjettsituasjonen er langt mindre sjenerøs enn den har vært, og vi var i første omgang nødt til å velge ett. Det gjorde vi i nær kontakt med Kriminalomsorgsdirektoratet, sa han som forklaring på hvorfor Mandal ble valgt.

- Så tydelig han kunne

Frolands KrF-ordfører Ove Gundersen (midten) lyttet til statssekretæren med alvorlig mine. Til v.: Tvedestrands ordfører Jan Dukene (TT), til h.: Åmlis ordfører Reidar Saga (Ap). Foto: Tone Sandberg

Og Frolands ordfører Ove Gundersen (KrF) lot seg berolige:— Jeg føler han var så tydelig han kunne være på at fengsel i Froland blir gjennomført innen 2018, eller senest 2020, sier Gundersen til Fædrelandsvennen.

Det vakte stor frustrasjon og forargelse i landsdelen at bare Mandal ble tilgodesett med 10 millioner planleggingskroner i regjeringens forslag til revidert statsbudsjett.

Det skjedde bare ett år etter at Stortinget vedtok å bygge 150 nye fengselsplasser både i Mandal og Froland, samt å etablere 40 nye, åpne plasser på Evje.

Forhandler om revidert

Samtidig foregår det akkurat nå forhandlinger på Stortinget om revidert budsjett mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF, og der er penger til Froland lagt i potten:

— Vi har foreslått 10 millioner til Froland og én million til Evje, sier stortingsrepresentant og nestleder i justiskomiteen Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Fædrelandsvennen.

— KrF har spilt inn at fengslene bør planlegges under ett og gjennomføres så snart som mulig, opplyste han til Sørlandstinget.

Også Arbeiderpartiet har lagt inn 10 millioner kroner Froland i sitt alternative budsjett. Og et enstemmig Sørlandsting fattet fredag et vedtak som sier de forventer at regjeringen bevilger like mye planleggingsmidler til Froland som de gjorde til Mandal.