Fengselstomta på Blakstadheia er klar, men nå er det uvisst når byggingen kan komme i gang. Foto: 3D: Axis
- Jeg frykter det kan være kroken på døra, sier ordfører Ove Gundersen (KrF). (til v.) Foto: Tone Sandberg
-Jeg frykter det kan være kroken på døra, sier ordfører Ove Gundersen (KrF). (til h.) Foto: Kjetil Reite

Når regjeringen nå bare vil gi 10 millioner i planleggingsmidler til fengsel i Mandal og ingen ting til Froland og Evje, reagerer han kraftig:

— Etter mitt skjønn uthuler de nå et stortingsvedtak ved å trekke ut ett element og la de andre ligge. Jeg frykter det kan være kroken på døra, sier Gundersen.

— Faglig kan ikke den prioriteringen forsvares, så det må være en ren politisk avgjørelse. Jeg redd regjeringen senere vil si at nå har Agder fått sitt fengsel, så nå må vi prioritere andre landsdeler, utdyper han.

— Det er klart vi skal jobbe videre for å få dette på plass. Men når vi ikke kan ha tillit til at regjeringen følger opp Stortingets vedtak, så vet jeg ikke riktig hvem vi kan stole på, sier KrF-ordføreren.

— Nå må vi se om det er mulig å få inn noe i revidert budsjett gjennom forhandlingene i Stortinget, men jeg er redd kabalen er lagt i denne omgang. Situasjonen er da at vi har et gammelt fengsel i Arendal der de ansatte må jobbe på ubestemt tid. Det er svært frustrerende, understreker Ove Gundersen.