KRISTIANSAND: Like over klokken 0900 i går ble retten satt i saken mot 17-åringen er tidligere dømt til husarrest og samfunnsstraff for blind vold mot blant annet 18 år gamle Håvard Kjelsaas fra Lillesand. I dag kan han bli dømt for en ny voldsepisode.

Han står tiltalt for å ha skallet ned en 46 år gammel kristiansander på nyttårsaften.

Spill for galleriet I januar kunne fvn.no fortelle om uttalelsene 17-åringene har gitt på nettstedet Blink.no.

Aktor Arne Kjønstad mener i retten i dag at uttalelsene på nett viser tydelig at den angrende tonen 17-åringen har vist overfor domstolen, bare har vært spill for galleriet.

— Han ble gitt en mild straff på grunn av den påståtte angeren. Når vi ser hvilke holdninger han egentlig har, er all tillit brutt.

Aktor ønsker derfor å legge ned påstand om straffeutmåling på fem måneders fengsel, av disse må han sone minimum 60 dager.

Strafferabatt? Etter straffelovens paragraf 64, fordi han ennå ikke er ferdig med å sone tidligere straff, skal dagens sak og tidligere voldsdommer ses under ett - hvis det blir snakk om straffeutmåling.

Han kan dermed få en lavere straff for nedskallingen enn om saken hadde blitt behandlet som et enkelstående tilfelle.

Trosset alkoholforbud

Hele tiden har han skrytt av voldsdommene på nett, og forut for nedskallingen var han ilagt husarrest av Kristiansand Tingrett for volden mot Kjelsaas. Husarresten ble derimot overprøvet av lagmannsretten, og han ble "løslatt" mot en klausul om at han ikke skulle røre alkohol.

Til lagmannsretten bedyret 17-åringen at "han hadde lært nå ", og at han ikke ønsket å røre alkohol.

Forut for lagmannsrettens opphevelse av husarresten, skrøt han imidlertid uhemmet på nettstedet Blink.no av hvordan han skulle "tømme en liter sprit" på nyttårsaften.

17-åringen var sterkt beruset under nedskallingen av 46-åringen.