VENNESLA: 18-åringen fra Vennesla er siktet for å ha skadet Øyvind Nevestad (22) i ansiktet med et knyttneveslag, muligens med en skarp gjenstand i hånda, kort tid etter at han forlot den turbulente privatfesten på Heptekjerr i Vennesla nyttårsaften.

— Volden var helt uprovosert, og Nevestad var et tilfeldig forbipasserende offer, som var på vei til en helt annen fest enn den han tilfeldig passerte, sier politioverbetjent John Tomas Homme til fvn.no.

18-åringen nekter for å ha noe med episoden å gjøre.

I tillegg til siktelsen mot 18-åringen, er det i dag tatt ut siktelse mot en mann på omkring 20 år, som skal ha skadet to personer med kniv under et slagsmål inne på nyttårsfesten.

Torsdag har politiet avhørt et titalls vitner for å forsøke å bringe hendelsesforløpet nyttårsaften på det rene.

Bedyrer uskyld

  • Min klient kjenner ikke til hendelsen i det hele tatt. Han husker at han gikk fra festen, men ikke at noen skal ha fått en kniv eller flaske i øyet, sier 18-åringens advokat Kjetil Sørensen.

— Det er hans rett å hevde det, men har under avhør gitt motstridende opplysninger, sier politiadvokaten Homme.

18-åringen skal ha tatt siktelsen svært tungt.

  • Han fremstår som en snill og rolig gutt. Det passer ikke inn i hans planer å bli knyttet til en så alvorlig sak, sier advokaten.

18-åringen satt i går i lange avhør hos politiet, som også mistenker ham for vold inne på nyttårsfesten i Vennesla, etter at det oppsto et masseslagsmål inne i huset, der to personer også ble knivstukket.

— 18-åringen er foreløpig mistenkt for å ha slått med en flaske og siktet for legemsbeskadigelse utenfor huset, og vil fredag bli fremstilt for varetektsfengsling, av fare for gjentagelse og bevisforspillelse, sier Homme.

Gjentagelse

18-åringen har nylig sonet ferdig fem måneder for uprovosert vold. Blant annet er han dømt for å ha skallet ned en 46 år gammel mann nyttårsaften for ett år siden.

Da hadde 18-åringen bare to dager tidligere fått opphevet en husarrest mens han ventet på at dommen for sju andre forskjellige voldstilfeller sommeren og høsten 2006 skulle bli rettskraftig.

I romjula, samtidig som Agder lagmannsrett slapp 18-åringen fri med selvpålagt drikkeforbud, skrøt han av voldsdommene på nettstedet Blink, og av hvor mye sprit han skulle drikke på nyttårsaften.

Ett av tilfellene 18-åringen tidligere er dømt for, er uprovosert vold mot 18 år gamle Håvard Kjelsaas, som måtte sy 46 sting i ansiktet etter å ha blitt kuttet opp med en flaske av 18-åringen i Tollbodgata i Kristiansand i oktober 2006. Moren til en av guttene som var med 18-åringen ut den kvelden, tvang ungdommene til å gå til politiet og melde seg.

Slagsmål på nyttårsfest

Voldsspiralen denne nyttårskvelden skal ha startet da 18-åringen ifølge ham selv skal ha blitt overfalt av flere andre og slengt inn i et juletre. Her skal omkring åtte personer ha gjøvet løs på ham mens han sto rolig sammen med kjæresten. Deretter skal de ha banket ham opp.

Det er under disse tumultene 18-åringen selv hevder å ha slått rundt seg med en flaske i selvforsvar.

18-åringen ble etter det fvn.no erfarer selv påført kutt over øyet og slagskader i slagsmålet, der to personer på 18 og 20 år også skal ha blitt knivstukket.

Både 18-åringen og mannen som skal ha stukket med kniv på 20 sitter nå i politiets varetekt.

— Politijuristen vil i morgen ta stilling til om også 20-åringen vil bli begjært fengslet, sier politioverbetjent Homme.

Totalt har vi fem fornærmede som kan være skadet, sier lensmann i Vennesla og Iveland, Arne Sundvoll, til fvn.no. Han utelukker ikke at siktelsen kan utvides til å gjelde flere forhold.

- Det er mye tåke

Tekst: Christina Torsøe

- Jeg kan såvidt se noe, sier voldsoffer Jan Øyvind Nevestad (22) til fvn.no.

VENNESLA: Jan Øyvind Nevestad (22) kom hjem til Vennesla i går kveld. Han ble operert på Ullevål universitetssykehus etter han ble slått eller stukket i øyet med en skarp gjenstand nyttårsaften.Nå må han vente til hevelsen på øyet har gått ned før han skal opereres igjen på onsdag. Han har sett dårlig på det ene øyet etter voldsepisoden.

— Det er mye tåke, og jeg kan såvidt se noe, sier Jan Øyvind til fvn.no.

Han er positiv foran neste operasjon.

— Legene kan ikke love at de klarer å redde synet mitt, men mest sannsynlig vil jeg kunne se litt etter operasjonen. Jeg må bare håpe på det beste, sier 22-åringen.

Dagene før operasjonen skal han tilbringe i sofaen hjemme i Vennesla.

— Jeg har fått beskjed om å holde meg mest mulig i ro, så nå skal jeg bare slappe av og sløve noen dager. På mandag drar jeg sannsynligvis inn til Oslo igjen, sier han.