VENNESLA: – Jeg skjønner ikke at han har samvittighet til å gjøre noe sånt, sier Jan Øyvind Nevestad (22) om mannen som påførte ham skadene i ansiktet nyttårsaften.

Tirsdag kveld var han på vei til Ullevål sykehus i ambulanse for å få nok en operasjon på øyet.

– De vet ikke ennå om de kan redde synet. Øyet sprakk, og de er usikre på hvordan det blir, sier Nevestad.

Han forteller at han var på vei til en fest på Heptekjerr i Vennesla nyttårsaften da han plutselig traff på to menn.

– En av dem kom inn fra siden og slo eller stakk meg i øyet. Det var helt umotivert og jeg hadde ikke snakket til ham en gang. Det gjorde ikke vondt, men begynte å blø voldsomt. Legene trodde det var en kniv eller flaske, sier Nevestad.

– Det er jo bare uflaks at det var meg, og det er bare å håpe på det beste. Men det er unødvendig og dumt og jeg fatter ikke at han har samvittighet til å gjøre det når det går ut over resten av livet til den han slår, sier Jan Øyvind Nevestad.

Slåsskamp

I forkant av hendelsen skal flere personer ha vært involvert i en slåsskamp på en nyttårsfest i samme nabolaget. Det skal ha utviklet seg tumulter, og en en person skal ha blitt slått i hodet med en flaske.

Siden ble to menn på 21 og 18 år stukket med kniv i ryggen.

En av dem ble stukket tre ganger, og kuttene skal være fire-fem centimeter dype. Det er uklart hva krangelen dreide seg om og hvor mange som var involvert. Det skal ha vært over 30 personer til stede på festen.

Ingen av de tre ble alvorlig skadet.

Politiet i Vennesla har ennå ikke pågrepet noen, og etterforsker begge sakene videre i dag.

Fvn.no følger saken