— Striden mellom partene er løst, kunne ordfører Harald Furre proklamere etter å ha hatt de to partene ved bordet i en time.

Steinerskolen har siden 1992 forsøkt å få kjøpe tomta til skolen på Oddernes. Kristiansand Næringsselskap (Knas) som er heleid av kommunen, har på sin side ønsket å bruke tomta til nærings— og boligutvikling. For snart to år siden besluttet imidlertid politikerne i kommunen at skolen skulle få kjøpe cirka halve tomta for sju millioner kroner. Da kontraktsforslaget kom på bordet etter nok en politisk behandlingsrunde, stilte Knas krav om at skolen ikke kunne inngi protester mot deres utbyggingsprosjekter i området, og at det i så fall ville være kontraktsbrudd med den konsekvens at Knas fikk tomta tilbake.

Striden løst

— Steinskolen får mulighet til å klage på det som skjer på nabotomta. Men skolen er enig i at de ikke skal klage på forhold med mindre det er til vesentlig ulempe for skolen. Samtidig har vi fjernet formuleringen om at en klage gir rett til å heve kontrakten, sier Furre.

— Men skolen kan altså ikke klage hvis det er mindre vesentlige forhold det gjelder?- Steinerskolen kom Knas i møte på dette punktet, sier Furre.

Skolens styreleder Gisle Vonen sier at dette var uproblematisk for skolen.

— Noen har kanskje trodd at vi er imot utbygging på nabotomta. Det er vi ikke. Vi ser tvert imot på det som en forskjønning av området. Det viktige for oss er at vi kan klage på forhold vi mener er vesentlig for skolen og elvene våre, uten å risikere å miste tomta, sier Vonen.

Uten klausul

Det andre punktet som ble diskutert i møtet, var hva som skjer hvis skolen en dag selger tomta. Politikerne la til grunn i sitt vedtak at da skal tomta tilbake til kommunen.

— Knas får med den nye kontrakten mulighet til å kjøpe tilbake tomta hvis den ikke lenger brukes til skoleformål. Steinerskolen ønsket en tidsbegrensning på denne klausulen. Vi er nå enige om at klausulen slettes etter 25 år, som også er i tråd med norsk lov, sier ordfører Harald Furre.

I tillegg til disse to punktene er advokatene enig om noen mindre kontraktsmessige formuleringer.

Forventer rask signering

— Var partene fornøyd?

— Vi ble relativt fort ferdig. Jeg vil tro de to partene etter forhandlingene er passe fornøyd. Nå ordner advokatene de kontraktsmessige formuleringene, og så forventer jeg at avtalen raskt blir signert, sier Harald Furre.

Steinerskolen sier på sin side at forhandlingene foregikk i en god tone med god temperatur.

— Begge parter må gi og ta. Men de kritiske punktene ble løst, sier styreleder Gisle Vonen ved Steinerskolen.

Det endelige kontraktsforslaget skal være klar for signering til uka. Når signaturene er på plass, kan skolen begynne utbygging og rehabilitering av skolen, som de altså har hatt et ønske om i en årrekke.