Derfor ber rådmannen politikerne om å si ja til en ti års leiekontrakt, der Steinerskolen kan fortsette å betale en heller symbolsk årlig leie på 180.000 kroner for lokalene i gamle Oddernes skole.

Steinerskolen har holdt til i Oddernes skole siden 1992 og ønsker primært å kjøpe lokalene for åtte millioner kroner. Markedsverdi hvis området ble omgjort til leiligheter er mye høyere. Dermed kan ikke kommunen selge, uten å komme i konflikt med EØS-regelverket.

Det er Kristiansand Næringsselskap som eier området ved Oddernes skole, og i et notat skriver det kommunale selskapet av leien til Steinerskolen strider mot selskapets formål om å drive forretning.

Etter Knas mening burde ikke Steinerskolen betale 180.000 kroner i året for skolelokalene, men 1,4 millioner kroner. Knas har betydelige planer for å utvikle området ved Oddernes skole.

Rådmannen ber om at Steinerskolens lokaler skilles ut som egen tomt, og at skolen får leie etter dagens betingelser i ti år til. Da mener han både Knas og Steinserskolens behov er ivaretatt. Kommunalutvalget avgjør saken neste tirsdag.

Steinerskolen har 75 elever, men har planer om å utvide til 300 elever.