— Måten innbruddene er utført på, er helt klart like ved flere av innbruddene, bekrefter politiførstebetjent Morten Eriksen ved Randesund politistasjon.

Bare på tirsdag kveld fikk politiet inn fem meldinger om innbrudd i distriktet. Disse føyer seg inn i en rekke innbrudd som har værtpå Agder de siste ti dagene. (Se kart øverst i artikkelen.)

- Vet hva de går etter

På tirsdag undersøkte politiet blant annet en bolig på Moneheia.

— Det er klart at de vet hva de skal ha, sier Eriksen.

Det er det samme som går igjen ved flere av innbruddene; Sølvtøy, smykker og kontanter.

— De har latt verdifulle PCer stå igjen. De har konsentrert seg om ting som er lett omsettelig, lett å ta med seg og vanskelig å spore, sier Eriksen.

Her er politiet på et av åstedene i Kristiansand. Foto: Erlend Olsbu

Ifølge politiførstebetjenten er det ekstra viktig å følge godt med nå som det er vinterferie og mange er borte.— De vet nok hvilke hus de går på, sier Eriksen.

Få spor å gå etter

Flere av innbruddene har skjedd i Vågsbyd, og på politistasjon der kan de ikke gjøre annet enn å konstatere fakta.

— Vi registrerer de innbruddene som har vært, og vi konstaterer at modus er likt, sier etterforskningsleder Ole Segberg ved Vågsbygd politistasjon, og legger til:

— Vi har dårlig med spor å gå etter.

Ikke folk hjemme

Segberg forteller at de ikke har den totale oversikten, men det at det er helt klart et mønster.

— Folk er på ferie, noen hus har alarm og andre ikke. I de fleste tilfellene i Vågsbygd har det ikke vært folk hjemme, sier Segberg.

Lørdag skrev Fædrelandsvennen om tyver som hadde tatt seg inn i huset til Inga Helen Øgrey på Åsane i Vågsbygd. Innbruddet føyer seg inn i en serie innbrudd den siste uka. Foto: Jan Oddvar Eide

Ett av innbruddene skjedde hjemme hos Inga Hele Øgrey på Åsane i Vågsbygd.

, fortalte hun til Fædrelandsvennen.Hun var selv ikke hjemme da innbruddet fant sted, men forteller at tyvene hadde stjålet smykker for store verdier.

Må se hvert forhold for seg

Frode Smith, leder ved allmennavsnittet i Kristiansand, bekrefter at 24 innbrudd på ti dager er mer enn hva politiet ønsker.

— Vi ønsker å gjøre noe med det, utover det kan jeg ikke kommentere så mye, sier han.

- Flere av innbruddene har det samme er like i utførelsen, hvilke tanker har du om det?

— Jeg ønsker ikke å snakke så mye om fremgangsmåten, men vi må se hvert forhold for seg å se om det er en sammenheng, sier Smith, og legger til:

— Politiet kan ikke låse seg til teorien om at en liten gruppe står bak innbruddene.

Han bekrefter at politiet har vært i kontakt med flere privatpersoner som har gjort ulike typer observasjoner.

— Det er vi takknemlige for, sier Smith.

Fædrelandsvennen følger med på innbruddene som skjer i distriktet. Har du sett noe eller har tips i saken, tips oss på telefon 03811 eller send mail.