— Nå har vi hatt innstigningstyverier i Tvedestrand, Risør, Arendal nå nettopp, og et i Rødvingeveien på Slettheia lørdag, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt.

— I tillegg var det et på fredag, så noen har det vært. Vi kan ikke slå fast at det er noen sammenheng, ettersom vi ikke har noen mistenkte. Men når det er så mange villainnbrudd i Agder, vil det være naturlig å se om det kan være en sammenheng mellom noen av dem, sier Kleivane.

Innbrudd i 2. etasje

Inga Helene Øgrey ble frastjålet smykker for store verdier da innbruddstyver brukte en stige for å komme seg inn i andre etasje i huset hennes i Vågsbygd. Nå er samme metode brukt i et annet innbrudd på Nedre Slettheia fredag kveld. Politiet ser etter sammenheng. Foto: Jan Oddvar Eide

Lørdag skrev Fædrelandsvennen om Inga Helen Øgrey som opplevde at tyvene kom inn i husets andre etasje med stige, hjemme i Hyllebakken på Åsane i Vågsbygd.Innbruddet skjedde mens hun var ute, og Øgrey har mistanke om at innbruddstyvene fulgte med henne, og slo til da de så at hun gikk.

Politistasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon sa til Fædrelandsvennen at de ikke hadde fått melding om innbrudd i samme område i det samme tidsrommet.

Men nå ser det altså ut til at innbruddet i Måltrosveien på Nedre Slettheia fredag, skjedde på samme måte. Tyvene har klatret inn gjennom et vindu i andre etasje, og stjålet klokker, før de stakk av.

Loggen

Dette er innbruddene som er nevnt i twittermeldinger fra politiet den siste uken.

Søndag:

Arendal: Innbrudd i bolig: 12.26: Melding lom innbrudd i bolig på Saltrød. Politiet har vært på stedet, ser ikke ut til at noe er stjålet, sak opprettes.

Lørdag:

Arendal: Innbrudd: 21.14: Fikk politiet melding om innbrudd i en enebolig i Kolbjørnsvik på Hisøy. Tyver hadde brutt opp vinduet. Det er uvisst hva som er blitt stjålet.

Kristiansand: innbrudd: Melding om innbrudd fra bolig i Vågsbygd i løpet av siste døgn, politiet foretar åstedsundersøkelse i løpet av dagen.

Risør: Innbrudd: 11.17: Melding om innbrudd i bolig, politiet har vært på stedet, uvisst hva som eventuelt er stjålet, politiet oppretter sak.

Fredag:

Kristiansand: Innbrudd: 19.45 i Måltrostveien på Nedre Slettheia. Innbrudd i enebolig via verandadør. Det er stjålet blant annet klokker. Politiet har foretatt åstedsundersøkelser, sak opprettet.

Torsdag:

Arendal: Innbrudd: 08.22: Det har vært innbrudd og tyveri ved en arbeidsplass på Orlandsheia i Froland. Verktøy har blitt stjålet.

Kristiansand: Innbrudd II: 08.39: Det har vært innbrudd ved Hellemyr skole. Foreløpig er det ukjent hvor mye som har blitt stjålet.

Vennesla: Forsøk på innbrudd: 08.58: Politiet fikk melding om et innbruddsforsøk i en bolig i Nesvegen i Vennesla.

Onsdag:

Kristiansand: Innbrudd hos Inga Helene Øgrey på Åsane. Tyvene brøt seg inn i andre etasje, og stjal smykker for store verdier.

Tirsdag:

Songdalen: Innbrudd: 01.28: Politiet rykket ut da innbruddsalarmen gikk på Joker på Nodeland. Et vindu er knust. Politiet pågriper en person som kan knyttes til innbruddet.

Søndag:

Lillesand: 22.02: Innbrudd: 22.02: Melding om innbrudd og tyveri fra bolig i Engekjerr i Lillesand. Brutt opp dør og rotet rund. Foreløpig ukjent hva som er borttatt.