KRISTIANSAND: — Vi ønsker en mer restriktiv skjenkepolitikk, og vi ønsker å være en del av et flertall som går inn for det, sa Aps gruppeleder Trond Blattmann etter gruppemøtet mandag kveld.

Dermed går det mot innskrenking i skjenketidene i Kristiansand. I dag kan utestedene skjenke både øl, vin og brennevin fram til 03.00 på natta. Når bystyret i mars skal vedta nye skjenketider, kommer altså Aps gruppe til å gå inn for å stanse skjenkingen tidligere på kvelden.

Men Blattmann vil ikke si noe om hvilket klokkeslett de vil gå inn for.

— Det er noe vi vil ta opp med våre samarbeidspartnere Høyre og KrF, sier han.

VIL STENGE TIDLIGERE: Kristiansand Arbeiderparti gikk inn for innskrenking av skjenketidene under kveldens gruppemøte. FOTO: Lars Hoen Stor glede i KrF

Det har vært knyttet stor spenning til hva Ap ville komme fram til i spørsmålet om nye skjenketider. Etter mandagens avgjørelse er gleden stor i KrF.

— Dette er veldig oppløftende, sier gruppeleder Jørgen Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Han regner med at deres gruppe vil gå inn for forslaget fra helse- og sosialdirektør Lars Dahlen. Han vil ha slutt på salg av brennevin kl 24.00, mens salg av øl og vin skal opphøre kl 02.00. — Vårt primære syn er å gå inn for den innstillingen, men om det faller, er vi nok innstilt på å inngå et kompromiss, sier Kristiansen.

Høyre sier nei

I kveld behandlet også Høyres gruppe spørsmålet om skjenketidene i Kristiansand. Her ble resultatet at de ønsker å opprettholde skjenketidene slik de er i dag.

Dermed må Ap og KrF sikre seg flertall andre steder. En mulighet er å samarbeide med småpartiene Venstre, Miljøpartiet De Grønne, Sp, SV og Rødt for å få til strengere skjenkeregler. Men også her er folk rykende uenige.

— Vi har ikke behandlet dette i gruppene ennå, men jeg regner med at vi lander ned på en mellomløsning, sier Hans Petter Horve (MpG).

Dag Vige (V) sier at det er svært delte meninger internt i partiet. Selv heller han mot å redusere åpningstidene.

— Men det er helt åpnet hos oss. Jeg kan ikke si hva vi havner ned på til slutt, sier Vige.

Heller ikke Rødt har bestemt seg for hva de skal stemme for, mens SVs Harald Hageland sier at det ligger an til at deres to representanter går inn for mer restriktive skjenkeregler.