KRISTIANSAND: Kristiansen reagerer på at verken Høyres eller Aps frontfigurer, ordfører Per Sigurd Sørensen og varaordfører Mette Gundersen, i går kunne si noe klart om skjenketidene i Kristiansand skal beholdes som nå eller strammes inn.

De svakeste

— Høyre og Ap gikk til valg på kamp for de svakeste. Fagfolkenes konklusjoner er entydige. Gjør vi alkohol mindre tilgjengelig løser vi problemer. Jeg ber nå Ap og Høyre stå fast på valgløftene og vise i praksis at de vil de svakeste vel, sier KrFs Kristiansen.

Helse- og sosialdirektør Lars Dahlen og hans fagfolk ber sammen med politiet om kraftig innskjerping av skjenketidene for å få ned vold, alkoholrelatert helseskade og for å skape bedre oppvekstvilkår for barn og unge.

Dahlen foreslår at brennevinssalget skal stoppe klokken 24, ikke klokken 03, at øl- og vinsalget skal stoppe klokken 02, mot klokken 03 i dag og at all uteservering opphører klokken 24. — Dette høres bra ut, sier Jørgen Kristiansen, som nå forutsetter at KrF skal forhandle med Ap og Høyre om en flertallsløsning, slik forutsetningen for storkoalisjonssamarbeidet etter valget er.

Uklare

Ordfører Sørensen lover samtaler om kompromiss om skjenking, men føler at ruspolitisk handlingsplan «kanskje har for strenge løsninger». Både Sørensen og Gundersen sliter nå med hva de skal mene om alkoholen i Kristiansand.

Høyres Per Sigurd Sørensen:

— Jeg kan ikke konkludere før vi har hatt høring. Vi har hensynet til dem som skades av alkohol, men også hensynet til restaurantnæringen og til ønsket om at Kristiansand skal være en levende uteby. Personlig synes jeg nok brennevinssalget kan stoppe noe før klokken 03, men dette må vi komme tilbake til.

Aps Mette Gundersen:

— Alle vet jo at jeg har ønsket liberale regler til nå. Men dette må vi snakke om i partiet. Dessuten kan ting ha endret seg fra sist vi diskuterte. Vi har volden. Men om skjenketidene er det vi skal endre eller om det er andre ting vi kan gjøre, må vi komme tilbake til.

Bystyret avgjør skjenkepolitikken over nyttår.