— To østeuropeiske menn er siktet i saken. De ble etterlyst den 29. mai, men er ikke pågrepet fordi de ikke befinner seg i Norge, sier etterforskningsleder Leif Ove Saanum ved Lillesand lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

– To personer kom inn gjennom en sidedør, festet noen stropper rundt minibanken og dro banken ut av senteret med en vaier festet til en bil, sa lensmann Kjetil Nygård om det som skjedde i Lillesand senter i vår.

Han etterforsket saken sammen med Kristiansand politistasjon og Randesund politistasjon.— Vi valgte å ikke gå ut i media med siktelsene fordi vi håpte de to mennene skulle dukke opp i Norge igjen, sier Saanum.

Etterlyst av politiet

Foreløpig er de kun etterlyst gjennom politiet, ikke Interpol.

Med en stjålet firmabil forsøkte gjerningspersonene å få med seg en minibank inne fra Sørlandssenteret natt til 15. mai. Politiet sa forsøket virket nøye planlagt, men gjerningspersonene fikk ikke med seg noe av verdi. Foto: Vegard Nekstad

— Vi har holdt igjen i håp om at de skal dukke opp igjen. Det er nok ikke aktuelt å bruke ressurser på å hente dem fra der de er, så vi må håpe de kommer tilbake til Norge, sier etterforskningslederen.Av hensyn til eventuelle avhør dersom de siktede blir pågrepet kan ikke Saanum si hvorfor de har siktet nettopp de to østeuropeerne.

— Jeg kan ikke gå ut med noen detaljer, sier han.

Dro løs minibanken

Det var 6. april to menn forsøkte å stjele med seg en minibank fra Lillesand senter. Videoen over viser hvordan de fester et tau rundt minibanken, og drar den løs fra veggen med hjelp av en bil.

15. mai skjedde det samme på Sørlandssenteret. I en stjålet bil krasjet to menn gjennom hovedinngangen og forsøkte å stjele en minibank.