sjokk-4.jpg Foto: Vegard Nekstad
Kriminaltekniker i arbeid. Foto: Vegard Nekstad

— Cirka ti på halv to fikk vi melding om at det var en bil som hadde kjørt inn i den ene inngangen på Sørlandssenteret. Bilen sto med lysene på inne i senteret, og det tydet at det var folk inne på senteret, sier innsatsleder Hans Waage ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen.

- Da vi kommer fram, ser vi en bil med tente lys inne på senteret, omtrent ved G-Max. Det er tegn som tyder på at de har forsøkt å få med seg en minibank, fortsetter Waage.

Minibanken ligger delvis inne i tyvenes bil. Det er ikke klart hvorfor tyveriet ikke ble fullbyrdet. Foto: Vegard Nekstad

Bil forlatt inne på senteret

Innenfor inngangen står en varebil, av typen VW Transporter, godt synlig. Minibanken ligger på skrått halvveis inn i bilen.

— Nå har vi søkt i området rundt senteret uten å finne noe ting som helst. Vi foretar nå tekniske undersøkelser, sier Waage.

Da Fædrelandsvennen kom til stedet ved 4-tiden, gikk flere tjenestemenn rundt senteret for å søke etter spor. En kriminaltekniker sikret samtidig spor inne på senteret.

Politiet undersøkte området rundt senteret i natt. Foto: Vegard Nekstad

Ingen mistenkt eller pågrepet

Politiet hadde i natt ingen observasjoner av den eller de som står bak sjokkbrekket. De har heller ikke fått tilgang til videoovervåkningen på stedet ennå.

— Vi har ikke stort å gå etter foreløpig. Vi har nå vært der ute med krimteknikere, så får vi se hva videre etterforskning medfører, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen fredag morgen.

Han forteller at inngangspartiet er ødelagt, men at tyveriforsøket ikke vil få konsekvenser for senterets åpningstider fredag.

- De har festet noe til minibanken og dratt den løs. De har ikke kommet seg videre, og det ser ikke ut til at de har fått med seg noe, sier Eide.

Senterleder Ruben Storevold har klokka 09.00 fredag morgen vært og sett på skadene på inngangspartiet, som han karakteriserer som minimale.

— Vi vil åpne som normalt. Vi jobber nå med å klargjøre inngangspartiet, og det er ingen dramatikk rundt det, sier Storevold til Fædrelandsvennen.

Han ønsker ikke å si altfor mye om saken all den tid den fortsatt er under etterforskning.

- Vi har overvåkning flere steder rundt det aktuelle området, og vil nå gå gjennom de filmene sammen med politiet, sier Storevold.

Det er drøyt én måned siden kriminelle forsøkte å stjele en minibank fra Lillesand senter. Den gang kom to personer inn via en sidedør, festet stroppet rundt minibanken og forsøkte å dra den ut.

Ingen er pågrepet etter hendelsen. Det er så langt uklart om det er noen sammenheng mellom hendelsen i Lillesand og på Sørlandssenteret.

Området rundt senter-inngangen sperret i natt. Foto: Vegard Nekstad