— Videoen viser klart og tydelig at to personer vi mener er menn kommer inn gjennom en sidedør, fester noen stropper rundt minibanken og drar banken ut av senteret med en vaier festet til en bil, sier lensmann Kjetil Nygård ved Lillesand lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Her undersøker en kriminaltekniker minibanken som lå utenfor kjøpesenteret. Foto: Morten Boswarva

Overvåkningskameraet stoppet å filme da minibanken ble revet ut av veggen. Det var klokken 01.36 natt til mandag alarmen i minibanken i Lillesand gikk. En vekter fra Securitas rykket ut, men kjørte til bankens lokaler i sentrum av Lillesand istedet for senteret på Tingsaker.

Få spor

Dermed kunne innbruddstyvene forsøke å stjele minibanken i fred og ro. Først ni timer senere ble innbruddet oppdaget av forbipasserende.

— Den endelige krimtekniske rapporten er ikke klar ennå, men det ser ut som vi har veldig få spor i saken, sier lensmannen.

Det er anslått at skadene på bygget og minibanken vil være rundt 600-700.000 kroner.

Etterlyser vitner

Lensmannen forteller at politiet ikke har noen konkret mistanke mot bestemte personer eller miljøer.

— Vi er faktisk omtrent på bar bakke. Derfor håper jeg at folk som har vært i området fra rundt midnatt natt til mandag kan melde seg på Lillesand lensmannskontor. Alt de har sett er av interesse for oss å vite om, og jeg håper publisering av videoen kan gi oss noen tips, sier Nygård.