FLEKKEFJORD: Lørdag 30. april i år brøyt det ut en skogbrann i Gyland. Slukningsarbeidet tok rundt to uker, og nå er regnskapet for alt sammen i ferd med å gjøres opp. Foreløpige prognoser viser at regningen for bruk av fire helikoptre kommer på mellom halvannen og to millioner kroner.

— Helikoptrene var i lufta om lag 60 timer. Dette, sammen med innsatsen fra Sivilforsvaret, gjør at prislappen ligger på mellom 1,5 og to millioner kroner, sier avdelingsleder Hans Kristian Madsen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NRK Sørlandet.

Brannsjef Svein Gunnar Larsen anslår at kommunenes utgifter kommer til å ligge på mellom en halv og en million kroner. Prisen omfatter blant annet bistand fra Brannvesenet Sør, Lund brannvesen, bespising og overnatting.

Brannen startet som følge av pølsegrilling. Larsen er klar på at saken kommer til å bli politianmeldt.

— Vi er nødt til å gjøre det. Dette handler om uforsiktighet, og vi håper og tror at en anmeldelse kan virke avskrekkende. Politiet må vurdere om det kan søkes regress. En bot blir det nok uansett, antar jeg, sier han.

Avdelingsleder i DSB, Hans Kristian Mardsen, sier at det er lite trolig at staten kommer til å kreve pølsegrilleren for noen erstatning.

— Vi har ikke tradisjon for å kreve regress når slike ting oppstår. Nå blir dette en politisak. Hva som blir utfallet må de bestemme, sier han.