Kjendisadvokat Mona Høiness og mannen Erik Overgaard kjøpte toppleiligheten på 180 kvadratmeter ytterst på Tangen i Kristiansand for over 20 millioner kroner. Hun engasjerte interiørarkitektfirmaet Cadi som i følge E24mener det ikke har fått tilstrekkelig betalt for arbeidet som er utført.

Fastpris

Høiness mener det ble avtalt en fastpris på 200 timer, men Cadi mener det er brukt mellom 290 og 320 timer i tillegg til dette. I følge E24mener Cadi blant annet at det ble brukt 50 timer bare til møter.

Etter et prisavslag er kravet fra Cadi nå på 390.000 kroner.

260 timer

Høiness er representert ved advokat Erling O. Lyngtveit og advokatfirmaet Hjort som legger ned påstand om at kjendisadvokaten skal frifinnes. Men at det er enighet om at det er medgått 260 timer, og at resten har interiørarkitekten utført på eget ansvar.

Rettssaken finner sted i Oslo tingrett. Saken har forøvrig blitt behandlet i Oslo forliksråd tidligere i år. I dommen fra forligsrådet står det følgende:

«Faktum at Cadi informerte Høiness i april om at taket på kr. 250.000 nærmet seg, og varslet at det ville påløpe ca 40 t ut over de 200, underbygger avtalen om 200 t(,) og kr. 250.000 er å anse som et bindende tilbud, og ikke et estimat slik Bashevkin hevder. Etter dette har Bashevkin ikke orientert om tidsforbruk og prisøkning før prosjektet var kommet opp i en totalpris på over kr. 600.000(...) Retten finner på dette grunnlag å frifinne Høiness i sakens hovedkrav».