Snakrt kan også myke trafikkanter ferdes trykt på Langenesveien. Foto: Richard Nodeland

SØGNE: — Dette er en viktig gang- og sykkelvei, som sammen med de nylig etablerte fotoboksene øker trafikksikkerheten på Langenesveien. Det vil også gjøre friluftsområdet på Langenes mer tilgjengelig for allmennheten, sier samferdselssjef i Vest-Agder fylkeskommune, Vidar Ose, til Fædrelandsvennen.

Prioriterer Langenes

Det er i møteinnkallingen til Areal- og transportplanutvalget i Kristiansand at prioriteringen fremkommer. Der vises det blant annet til at veien er trafikkfarlig på strekningen, at området er ferdig regulert og forhandlinger med grunneiere er gjennomført. Avslutningsvis oppsummeres det med at prosjektet kan igangsettes raskt.

Det var N247 som først omtalte saken.

Det offentlige stiller med seks mill.

Som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet omdisponerte Vest-Agder fylkeskommune to millioner kroner som opprinnelig skulle vært brukt til fotobokser på Langenesveien til gang- og sykkelsti på den samme veien. Årsaken var at staten finansierte fotoboksene.

Snakrt kan også myke trafikkanter ferdes trykt på Langenesveien. Foto: Richard Nodeland

Dermed stiller det offentlig nå med totalt seks millioner kroner til sykkel— og gangvei, som har en totalkostnad på omlag tolv millioner.

Private må dekke resten

De resterende seks millionene skal dekkes av private utbyggere i området som følge av flere rekkefølgekrav.

— Vi er avhengige av at byggeprosjekter som tidligere er skrinlagt tas opp igjen, men kommunen har en god dialog med aktørene det gjelder og har tro på at prosjektet kan bli gjennomført, sier søgneordfører Astrid Hilde til Fædrelandsvennen.

Områdene som skal bygges ut er ifølge ordføreren Kiwi-tomta og et område ved siden av Kileneset.

— Viktig for å sikre skoleveien

Gang- og sykkelveien vil gå fra kles- og interiørbutikken Annas Rom, hvor dagens gang- og sykkelvei slutter, til badeplassen i Lauvika.

— Kileneset, som ligger på bakketoppen rett overfor Lauvvika, har gjennomgått et generasjonsskifte der en rekke barnefamilier nå har flyttet inn. Det er derfor veldig viktig for oss å sikre skoleveien for de minste, samtidig som de litt eldre barna som sykler fra Langenes og ut til badeplassen i Lauvika også får en tryggere vei, avslutter Hilde.