KRISTIANSAND: — Utreisefristen er forlenget fra opprinnelige 22. august til 8. oktober. Dermed får hun og mannen i alle fall den nødvendige ro under selve fødselen, sier advokat Vegard Bahus.

Siden det bare er snakk om en utsatt utreise,

Det innebærer at hun og hennes norske mann i utgangspunktet må dekke kostnadene med fødselen selv. Sørlandet sykehus har priset en normalfødsel til 20.000 kroner. Ifølge Vegard Bø Bahus har ikke sykehuset gitt noe endelig svar på om hun må betale et slikt beløp.

Må søke fra utlandet

Advokaten til paret vil nå arbeide videre for at Monica Bernal Sanchez skal få lovlig opphold i Norge. Han håper det er tilstrekkelig med tid til å få en avklaring innen 8. oktober.

Advokat Vegard Bahus arbeider videre for at Monica Bernal Sanchez skal få oppholdstillatelse i Norge. Foto: Reidar Kollstad

— Hovedregelen er at personer som ikke har lovlig opphold og har fått utreisefrist, må forlate Norge før de på nytt søker om familieinnvandring (også kalt familiegjenforening, red. anm.). Det gjenstår å se om det blir mulig å få dispensasjon fra det kravet, sier Vegard Bahus.

- Endelig et lyspunkt

Ektemann Thomas Pedersen sier utsettelsen fra Utlendingsseksjonen ved Agder politidistrikt er deres første lyspunkt på lenge.

— Saken er langt fra vunnet, men nå får kona mi i alle fall litt ro før fødselen. Hun har i flere måneder vært utsatt for et umenneskelig press og er sterkt preget av situasjonen, sier Thomas Pedersen.

Må vise returbillett

— Politiet har gitt oss klar beskjed om at vi så fort som mulig etter fødselen må vi møte på politistasjonen og vise fram fødselsattest, samt flybillett ut av landet, sier Thomas Pedersen.

Etter at paret stod fram med sin historie har de fått

. Thomas Pedersen sier de vil fortsette å kjempe for det de mener er et urettferdig utvisningsvedtak. Han viser til at kona har stående jobbtilbud, og at han selv også kunne ha klart å tjene de manglende 18.000 kronen,e dersom de hadde vært klar over at ikke hennes inntekt telte med i inntektskravet for å kunne få innvilget familieinnvandring.