— Vi må bare leve med at det ble sånn, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen etter det klubben kaller en «intern kommunikasjonsfeil» tidligere denne uka.

I et sponsormøte før kampen mot Bodø/Glimt ga Starts hovedtrener uttrykk for at han og Start 2-trener Mattias Andersson hadde en avtale om begrenset spilletid for Salvesen i bortekampen for Start 2 mot Pors Grenland forrige mandag. Mjelde fortalte der at han opplevde ungguttens 90 minutter med spilletid som et avtalebrudd. Overfor Fædrelandsvennen kaller han det «litt dårlig kommunikasjon». Han sier nå at Salvesen uansett ikke ville startet mot Glimt, men at han var i vurderingen.

— Det var allerede bestemt da Start 2-kampen gikk, sier Mjelde, som også sier han forstår Start 2-trener Andersson og ikke vil ha inntrykk av at det er noen konflikt mellom de to.

— Start 2 møtte et godt lag, og det var ikke det at han ikke skulle spille. Det var nok litt dårlig kommunikasjon i forhold til lengden. Dette har vi klarert ut internt, så det er ikke noen stor sak for oss nå, sier Mjelde.

Starts støtteapparat på plass i treningskampen mot Fløy i mars. Her står Mons Ivar Mjelde sammen med Erik Ruthford Pedersen (keepertrener), Odd Berg (assistenttrener), Jørgen Rostrup (fysioterapeut) og Mattias Andersson (Start 2-trener).

— Ekstremt viktig for Start 2

— Trosset Mattias Andersson dine beskjeder?

— Nei, det var nok en liten misforståelse i forhold til lengden på spilletiden. Skulle han startet kampen mot Bodø/Glimt, kunne han ikke ha spilt hele kampen mot Pors. De hadde mest sannsynlig ikke vunnet om han ikke hadde vært med, og sett i ettertid var dette kanskje det beste for Lars-Jørgen, sier Mjelde.

Start 2-trener Mattias Andersson sier beskjeden fra Mjelde var at Salvesen «kanskje ikke skulle spille 90 minutter».

— Alle de gangene spiller har fått en tidfestet spilletid ned mot andrelaget, har det alltid blitt holdt. Beskjeden om Lars-Jørgen Salvesen, var at han kanskje ikke burde spille 90 minutter dersom det ikke var absolutt nødvendig, men når kampen ble som den ble mot Pors, var han en ekstremt viktig spiller, forklarer den svenske treneren, som også presiserer at dette ikke er noen konfliktsak i Start.

Starter mot Viking

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal sier til Fædrelandsvennen at Start er ferdig med episoden.

— Det var kommunikasjonssvikt. Det er ordnet opp i internt, sier han.

— Hvordan reagerer du på at de to trenerne ikke klarer å avtale dette?

— Vi er ferdige med dette og har tatt det internt. Vi bruker ikke mer tid på dette nå. Vi lærer av våre feil. Den som dette er synd for er Lars-Jørgen, sier Brandsdal.

— Jeg tenker ikke mye på det. De bestemmer hvor jeg spiller. Trenerne tar seg av de sakene, sier Salvesen selv.

Han scoret to ganger i 3-1-seieren mot Pors og spilte 29 minutter i 1-1-kampen mot Glimt.

Feirer 16.mai på Viking Stadion

— Det vi legger mest vekt på nå, er at Lars-Jørgen fikk en positiv opplevelse mot Molde da han kom inn, og han fikk en veldig god opplevelse mot et godt lag som Pors. Han avgjorde kampen nesten på egenhånd, og scoret to viktige mål, sier Mjelde, som skryter at fremgangen til Salvesen de siste ukene.

Han starter bortekampen mot Viking lørdag, trolig foran 10.000-12.000 mennesker.

Salvesen russ.jpg

— Det blir stort, sier Salvesen, som er blåruss ved Kristiansand Katedralskole Gimle.

— Det er verdt å gå glipp av russefeiringen når jeg starter en sånn kamp.

— Du får vel feiret litt etterpå?

— Jeg har ikke spurt, men jeg håper det, sier Salvesen.

— Han gjorde nok et godt innhopp igjen mot Bodø/Glimt, og det er ingen tvil om at Lars-Jørgen kommer til å starte mot Viking. Han har fått en utrolig fin flyt nå, og tatt steg. Og som han sier til meg; han har fått kjent så mye på dette nå, at nervøsiteten er i ferd med å slippe taket, sier Mjelde.