BEDRING: Elevene på Sørlandet leverer trolig bedre resultater på matteeksamen enn i fjor. Foto: Scanpix

AGDER: Den foreløpige karakterstatistikken viser et bedre gjennomsnitt i alle de felles matte— og norskfagene sammenlignet med de endelige eksamenskarakterene i fjor. Elevene i Aust-Agder har nå vippet seg over karakteren 3 i matte, og Vest-Agder ligger rett bak.

Følger nasjonale trender

Også i norsk, både hovedmål og sidemål, ser begge Agder-fylker en ørliten forbedring.

Sørlendingene følger dermed trendene i resten av Norge. Elever gjør det bedre i alle mattefagene nasjonalt, med en liten positiv endring i norsk. Samtidig er det noe nedgang i engelsk; akkurat som på Sørlandet.

Av de 14 fellesfagene Utdanningsdirektoratet viser opplever kun nedgang fransk og de to engelskfagene her. I programfag går det dårligere; seks av 15 fag har dårligere resultat i år enn i fjor. Vest-Agder går dessuten ned i ytterligere fire fag.

Bedre i Aust-Agder

Generelt ligger gjennomsnittskarakterene i sør mellom 2 og 3. Det beste resultatet får elevene som tar programfaget Matematikk R2 i Aust-Agder. Gjennomsnittet her er 4. I samme fylke ser vi også mest klatring; spanskelevene her har økt gjennomsnittet med over to og et halvt karakterpoeng, til 3,8. De endelige resultatene er imidlertid ikke klare før til høsten.