ÅRHUS: — Alle er svært påvirket, og det er det alt handler om nå: Å ta hånd om hverandre og kun det, sier Søren Thuesen til Ekstra Bladet.

24-åringen som svømte inn til Skjernøya for å hente hjelp til kameratene, er blitt den store helten i Danmark. Men da han kom tilbake til Århus i går kveld, ville verken han eller kameraten Nils Højlund møte pressen for å fortelle om den dramatiske kvelden.

— Jeg kan ikke snakke om det i dag. Det er så mye annet som er viktigere, sier han til Ekstra Bladet.

Stort savn

De seks vennene gikk i de to menighetene Århus Valgmenighed og Århus Bykirke. Stefan Primdahl i Århus Bykirke sier til fvn.no at det fremdeles er noen i menigheten som håper og ber om at de vil bli funnet i live. Men de fleste tror de er døde.

De seks vennene var også med i den kristne studentorganisasjonen KFS. De fire som antas å være døde får alle omfattende omtale i danske aviser i dag.

Henrik Hyrup Møller (22) var fra Vejle som ligger sør for Århus, og studerte til bygningsingeniør. Jakob Skovgaard Andersen (25) var fra Silkeborg og studerte til å bli lærer. Nikolaj Munk Nielsen (23) var fra Vejle og mye brukt innen musikklivet i Århus. Thomas Hermansen (23) var fra Korning ved Horsens og studerte psykologi.

Minnestunder

Århus Valgmenighed åpnet fredag kirken, og over hundre mennesker kom.

— Alle de som var ulykken hadde så vanvittig mange venner. Så dette rammer veldig mange i byen her, sier en av de som kom.

I morgen vil det være minnemarkering i Århus Bykirke i forbindelse med gudstjenesten.