MANDAL: — Selv om leteaksjonen nå er avsluttet, ønsker ikke vi å gi oss. Vi står på, sier skipper Bengt Steinvåg ombord på redningsskøyta "Hvaler".

Avslutter trolig letingen

Navnet på de fire savnede frigitt **Betød mye for mange mennesker

Fant tidlig danskenes båt**

Sammen med mannskapet, bestående av Kjetil Sanden og Geir Feyling, vil han gjøre søk i området der danskene havarerte onsdag.

Tenker på familiene

- Tenk deg om du var en av de pårørende, ville du ha gitt opp? sier Steinvåg.

Han tror muligeheten for å gjøre funn vil øke for hver dag som går.

- Vinden er gunstig. det er pålandsvind. Ting kan enda skje, sier han.

Steinvåg forteller om hundrevis av timer lagt ned i drilling og øvelser for å kunne yte når det trengs.

— Vi tror det er viktig å fortsette å lete, det er dette vi trener på så ofte vi har vakt. Og nå trengs vi, sier han, og tankene går til de savnedes familier i Danmark.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HAVARISTEN: Den gamle jolla var uten flyteelementer i spantene, og lå dypt i vannet. FOTO: RS 124 Hvaler- Redningsselskapet

Bekrefter riktig båt

Det er blitt betegnet som overveiende sannsynlig at jolla som ble oppdaget av en dansk seilbåt klokken 16.21 onsdag, er identisk med båten de danske guttene forliste med.

— Vi har ikke kunnet vite med sikkerhet før nå, men nå føler vi oss sikre på at det er riktig båt, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef ved Mandal politistasjon.

En blå fiskekasse, samt en fjellstøvel, ble funnet i nærheten av den forliste båten der den lå og duppa med baugen opp og akterstevnen fylt med vann.

— De to overlevende karene har overfor politiet bekreftet at denne fiskekassa var med i båten deres, sier Gabrielsen.