KRISTIANSAND: Skatehallen ble åpnet tidligere i år og skal være et innendørstilbud til ungdom i byen som skater.

Økonomiske problemer har satt tilbudet i fare og hallen trenger 500.000 kroner for å opprettholde videre drift.

I kveld fikk skaterne en real gladnyhet. Kvinnene i Oddernes Sanitetsforening åpnet nemlig lommeboka og gav 100.000 kroner til skatehallen.

Tøffe damer

— Vi er egentlig ganske tøffe og unge til sinns. Så dette prosjektet passer oss veldig godt, sier Grete Haaversen (70) til Fædrelandsvennen.

Sanitetsforeningen har solgt lokalene sine og det er deler av overskuddet som tilfaller skateungdommene på Lund.

— Vi har solgt sanitetshuset vårt, og hadde litt penger til overs. Da fant vi ut at dette må vi støtte, for det er et utrolig viktig tilbud til ungdommen, sier leder i foreningen, Karin Stallemo (68).

Kristiansand har de siste årene fostret flere skateproffer. En av dem, Michael Sommer, har engasjert seg i en nettauksjon for å sikre tilbudet til skaterne.

- Trenger hall

  • Enhver by trenger en skatehall. Det er helt umulig å ha et skatemiljø på vinteren hvis ikke man har en innendørshall. Det betyr slutten for veldig mange skatere. Hvis det skjer er det både drastisk og ekstremt trist for miljøet, sa Sommer til fvn.no forrige uke.

Kristiansand kommune har ikke lukket døren helt for å komme med nye bidrag til hallen. I budsjettet har kommunen innstilt på å bidra med 200.000 kroner.

— Vi har prøvd å fortelle de som driver hallen at løpet ikke er kjørt med tanke på pengene. Men jeg kan jo ikke love noe, for det er politikerne som bevilger pengene, sa fritidssjef i Kristiansand kommune, Annelise Hornang i Fædrelandsvennen mandag.