KRISTIANSAND: — Det blir tur så sant det står folk på kaia, og det ikke er et forrykende uvær. Det skal imidlertid svært mye til for at vi kansellerer en tur. I sommer blir det uansett mer sol og varmere enn i fjor. Det er bare å møte opp ved kai 6 med badetøy, reklamerer skipper Geir Buås på MS «Bragdøya».

Rundt 2000 passasjerer

I fjor var det til tross for dårlig sommervær, 1855 personer som benyttet seg av badebåttilbudet. I 2014-sesongene hadde badebåten til sammenligning 2100 passasjerer. Geir Buås tror nok de aller fleste er turister som ønsket å oppleve skjærgården og gjerne teste badevannet.

Badebåten vil ha fire turer daglig fra kai 6 i Kristiansand sentrum. Den første og tredje turen går til Bragdøya. For de som har tenkt seg til Bragdøya, kan det på solrike dager være lurt å ta den første båten for å være sikret plass.

— De fleste velger å gjøre strandhugg på Bragdøya og Dvergsøya, der de også kan kjøpe seg vaffel og kaffe. Jeg hadde imidlertid håpet at flere også hadde oppdaget Randøyas kvaliteter. Her kan en få fire gode timer i idylliske omgivelser, sier Geir Buås.

- Viktig for reiselivet

Daglig leder Heidi Sørvig i Usus/Visit Sørlandet mener det er utrolig viktig å ha et tilbud som badebåten både for turister og fastboende som ikke har egen båt.

— Det er viktig at folk som besøker Kristiansand kan være sikre på at tilbudet er der fra år til år. Jeg tror potensialet er langt større enn rundt 2000 passasjerer i løpet av en sommer, sier Heidi Sørvig.

Det er Bragdøya Kystlag som drifter badebåten. Med unntak av 3. august, går badebåten i år hver eneste dag i perioden fra 25. juni til 7. august.