— Jeg synes det er viktig å feire at praksisen til politiet tilsier at vi kan kjøre med vannscooter også i Søgne-skjærgården. Påtalemyndighetene ville jo heller ikke ta saken om det er lov å kjøre i Søgne-skjærgården eller ei, sier Tom Andre Aamodt.

Forrige uke møtte den profilerte næringslivsmannen fra Søgne i retten for å ha kjørt ulovlig med vannscooter i Søgne-skjærgården.

Frafalt tiltalepost

Om det skal være lovlig å kjøre vannscooter i Søgne-skjærgården i det hele tatt, var det større, prinsipielle spørsmålet som kom opp i rettssal 10 i Kristiansand tingrett onsdag morgen.

Aktor valgte imidlertid å trekke tiltaleposten som omhandlet ulovlig kjøring innenfor 400-metersbeltet, grunnet frykt for forskjellsbehandling av Aamodt, samt spørsmål knyttet til tolkningen opp mot EØS-regelverket.

Det feirer altså Mur i Sør-eieren Aamodt med å gi bort en vannscooter av typen Sea Doo til rundt 130.000 kroner til alle som kjøper bolig av Mur i Sør Eiendom i juli.

Markedsføringsstunt?

- Et rent markedsføringsstunt altså?

— Jeg synes det er moro å fokusere på noe som alle synes er gøy, unntatt de som er satt til å håndheve regelverket. Vi har cirka 25 enheter ute i markedet, så det kan fort bli en dyr julimåned. Men selv om den blir dyr, blir den i alle fall hyggelig, sier Aamodt, som allerede er skyldig en vannscooter etter et leilighetssalg fredag.

- Kunne nok tenke seg å kjøre scooter selv

- Hvordan tror du politiet tar dette?

— For å være helt ærlig tror jeg de som kjører politibåten hver dag kunne tenke seg å kjøre vannscooter selv. Det er en frihetsfølelse som er helt enorm. Så bekreftet jo også politiet i rettssalen at det er lov å kjøre, så lenge man overholder reglene knyttet til fart, sier Aamodt og utdyper:

— Politiet velger jo å se bort fra forskriften og har etablert en annen praksis. Litt som på motorveien der ingen stoppes for å kjøre i 100 selv om fartsgrensa er 90, forteller Aamodt, som vil kjøre vannscooter som vanlig hele sommeren.

Politiet: Reglene uendret

Politiadvokat Rune Amundsen, som førte saken i retten, sier at Aamodt har misforstått.

— Politiets håndhevelse av regelverket forblir uendret også etter denne dommen. Faktum er at det underveis i forhandlingene dukket opp en problemstilling som i utgangspunktet ikke var med i saken, og som vil tilsi en strengere håndhevelse enn dagens dersom det skal gjennomføres, sier Amundsen.

Han viser til at kjøring nærmere enn 400 meter fra land skal foregå i 5 knop eller mindre.

— Det er dette politiet kommer til å håndheve før et eventuelt totalforbud er avklart. Denne saken har således ikke medført endringer i verken regelverk eller håndhevelse, sier Amundsen, som ikke ønsker å kommentere hva han synes om at Aamodt vil gi bort vannscootere til boligkunder.