KRISTIANSAND: — Politiet har nå avhørt 27-åringen som er fornærmet i saken. Han husker ikke noe av det som skjedde da han ble slått ned av en 23 år gammel kristiansander i krysset Festningsgata/Skippergata for drøyt tre uker, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

I et par uker var politiet usikre på hva som hadde skjedd med Eriksson, helt til en 23 år gammel mann fra Kristiansand meldte seg for politiet og fortalte at det var han som hadde gjort ugjerningen.

En kvinne og en mann, begge venner og kolleger av 23-åringen, hadde sett at Eriksson ble slått ned, men holdt dette tilbake da de forklarte seg for politiet.

Den første forklaringen gikk ut på at de to hadde funnet Eriksson liggende bevisstløs på gata, og at de ikke visste hva som hadde skjedd.

Først etter at de to hadde lagt press på 23-åringen, slik at han meldte seg for politiet, forklarte de at begge hadde sett voldsutøvelsen. De to er senere siktet for falsk forklaring, fordi de i første avhør ikke fortalte hele sannheten til politiet.

Saken er klar for påtalemessig avgjørelse når alle legeerklæringene er innhentet.