KRISTIANSAND: — Vi kan bekrefte at vi har to vitner som har forklart at de så at den siktede 23-åringen slo ned Christian Eriksson i krysset Festningsgata/Skippergata natt til søndag for vel to uker siden.

Det sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen. - Opplysningene i dette avhøret bekrefter politiets antakelse om at Eriksson uprovosert ble slått ned. Vitnene sørget for å tilkalle ambulanse, sier Eriksen.

Tilfeldig

Det var om kvelden torsdag i forrige uke at den 23 år gamle, tidligere ustraffede, mannen fra Kristiansand meldte seg på Kristiansand politistasjon og fortalte at det var han som slo ned Eriksson.— De traff hverandre helt tilfeldig. I forkant av voldsepisoden skal gjerningsmannen selv ha blitt utsatt for en voldsepisode på torvet. Den siktede forklarer at han slo Eriksson med et slag slik at den unge svenske mannen straks falt i gata uten å kunne ta seg for. Gjerningsmannen forlot straks åstedet. I etterkant har han fulgt med på det som har stått i Fædrelandsvennen om saken. Etter råd fra andre han hadde betrodd seg til, valgte 23-åringen å melde seg for politiet. Han har erkjent straffskyld i avhør med politiet, og er løslatt fordi saken bevismessig er oppklart, sier etterforskningslederen.