KRISTIANSAND: Christian Eriksson (27) ble funnet på fortauet i krysset Festningsgata/Skippergata klokka 03.10 natt til 22. september. En 22 år gammel kvinne fra Søgne, som var sammen med en 24 år gammel mann fra Kristiansand, ringte politiet og fortalte at de hadde kommet over en bevisstløs mann. Det de to da ikke fortalte var at en 23 år gammel venn og kollega, hadde slått Eriksson med et slag slik at den svenske 27-åringen falt i gata uten å kunne ta seg for. Alle de involverte var beruset. Flere andre kom til stedet etter hvert.

Fikk ikke sannheten

Kjæresten til Christian Eriksson, Tatiana Sota, gikk ut i Fædrelandsvennen og ba om at vitner måtte melde seg. Foto: Siv Dolmen

— Politiet fikk altså ikke den hele og fulle sannhet av de to som hadde sett 23-åringen slå ned Eriksson. Vi sto i utgangspunktet overfor en sak hvor det i et par uker var totalt ukjent for oss om Eriksson hadde falt og slått seg, eller at han var utsatt for vold, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.- Det som skjedde på åstedet var at den siktede 23 år gamle mannen, som slo ned Eriksson, straks forlot stedet. Igjen sto de to vennene. Da Erikssons kjæreste gikk ut i Fædrelandsvennen og fortvilet ba om at vitner måtte melde seg, begynte de tre å snakke sammen om saken. De fant det vanskelig å angi ham, men la etter hvert stort press på gjerningsmannen om å melde seg for politiet, sier Eriksen.

Samtidig var vennene også klar over at de heller ikke hadde forklart det som var riktig i første politiavhør.

Fikk press på seg

— Dette presset, og den sterke oppfordringen fra Erikssons kjæreste, førte altså til at gjerningsmannen meldte seg for politiet og tilstod voldsepisoden. De to vennene bekreftet deretter i avhør hva som hadde skjedd. Tirsdag formiddag var begge til et nytt avhør, da med status som mistenkt for falsk forklaring. I avhøret erkjente begge å ha forklart seg falskt som det som skjedde, forteller Eriksen.

I avhørene er det kommet fram at Eriksson skal ha sagt et eller annet til gjerningsmannen like før voldsepisoden. — Vi har ikke fått klarhet i hva som eventuelt ble sagt, men politiet betegner det som skjedde som blind vold, fremholder etterforskningslederen.

Avhøres om en uke

27 år gamle Christian Eriksson ble først brakt til Sørlandet sykehus Kristiansand kort tid etter voldsepisoden. Samme natt ble han fløyet til Oslo universitetssykehus. For en drøy uke siden ble han overført til et svensk sykehus.

— Politiet håper at vi om en uke skal få anledning til å avhøre Eriksson. Hans medisinske situasjon har blitt atskillig bedre, sier Kjell Erik Eriksen.