VENNESLA: — Vi har hatt et fellesmøte mellom kommunestyregruppa og styret i partiet tirsdag kveld. Ap kommer ikke til å støtte skolenedleggelser i Vennesla, sier varaordfører Berit Kittelsen (Ap).

Mens flere av de andre partiene har sagt de vil vente med å bestemme seg til etter at rådmannen legger fram budsjettet 15. november, har Ap hørt nok.

Hørt på folk

SIKRER SKOLENE: Varaordfører Berit Kittelsen er fornøyd etter at Vennesla Ap tirsdag vedtok å si nei til skolenedleggelse i Vennesla Foto: Lars Hoen

Folkemøtene med god oppslutning, pluss folks argumenter, har overbevist Ap-ledelsen.— Vi lovet å høre på innspill fra folk. De innspillene er entydige negative til å legge ned Hunsfoss eller Kvarstein. Vi har også en langsiktig politikk om å styrke skolen og å bygge kompetansen i bygda. Den satsingen står Arbeiderpartiet ved, sier Kittelsen.

Partiet med åtte representanter i kommunestyret samarbeider tett med KrF og Sp, men denne gang går Ap på banen alene.

— Vi sier vår mening, så får budsjettforhandlingene avgjøre om vi blir stemt ned eller ikke. Vi kommer ikke til å støtte færre skoler i Vennesla, uansett, sier Kittelsen.

KrF følger etter

Mye tyder på at alle som sogner til Kvarstein og Hunsfos skoler kan puste lettet ut. Gruppeleder i KrF, Daniel Bakken, visste ikke noe om partner Aps konklusjon tirsdag kveld, men han forskutterer nærmest at KrF nå vil følge etter.— Dette var en stor nyhet for oss. Vi skal ikke avgjøre dette ennå, men når vi har alle tall og forslag på bordet. Samtidig er det ingen politiker i Vennesla som ønsker å legge ned skoler. Vi skal imidlertid spare fire millioner kroner på skole. Har Ap gode løsninger på innsparing, blir vi nok lett enige. Ja, det tror jeg vi blir enige, sier Bakken.

Berit Kittelsen har innsparingsplanen tålig klar. Hun viser til Venneslas svært høye forbruk av midler til spesialundervisning

— Der kan vi finne midler. Dessuten har regjeringen gitt kommunen fem millioner ekstra i statsbudsjettet. For oss handler det om å sikre retningen Vennesla skal gå i. Den overordnede oppgaven er å forbedre levekår-utfordringene, sier Kittelsen.

- Skolen leverer

Hun minner om kulturhuset og biblioteket.

— Det kom fordi vi vil satse på kompetanse. For det andre har vi i årevis økt ressursene til skolen, som en langsiktig satsing i forhold til levekårsutfordringene. Nå har vi en rapport som viser at vi er på vei til å lykkes. Da er det ikke tiden å legge ned skoler, sier varaordføreren.Rapporten hun tenker på er en oversikt over skoleresultater, som skal opp i kommunestyret torsdag. Den viser at elevene i Vennesla presterer rett under landsgjennomsnitt.

— Tatt i betraktning levekårsutfordringene, er det et knall resultat. Skolen greier altså å kompensere for det litt dårlige utgangspunktet vi har. Da må vi bygge videre, ikke legge ned. Kvarstein er faktisk en skole med meget gode resultater, sier Berit Kittelsen.

Hun sier Ap ikke vil endre skolestruktur før Venneslaheia øst bygges ut. Da må debatten komme, siden Vennesla på det tidspunkt vil trenge økt skolekapasitet.