— Det er bare å avblåse fakkeltoget torsdag. Saken er avgjort. Ingen skoler legges ned, ringer KrFs gruppeleder Daniel Bakken og forteller Fædrelandsvennen klokka 22.30 tirsdag.

Han innrømmer at KrF ble tatt fullstendig på senga da Aps varaordfører offentliggjorde Aps beslutning tidlig tirsdag kveld.

— Vi har bestemt oss for lenge siden. Skolenedleggelser er uaktuelt. Men vi hadde bestemt oss for ikke å kommunisere det ut ennå. Vi ville vise respekt for prosessene internt i kommunen og vente på rådmannens konklusjon, sier Daniel Bakken.

Ap og KrF har samarbeidet i Vennesla i flere år. Når begge sier nei til skolenedleggelse er saken definitivt avgjørt. De to partiene har rent flertall i kommunestyret.

Frp ble også tatt på senga av Ap. Frp bestemte seg for å redde skolene mandag, men ville vente til dagen før fakkeltoget med å fortelle det til Venneslas befolkning. Rett etter Ap meldte sin nyhet, var partiet på banen med sitt syn.

De to utsatte skolene har vært Hunsfos og Kvarstein. Ved begge skolene har det vært folkemøter. Foreldrene har jobbet iherdig og har brukt mye tid på å analysere rapporten som konkluderte med flere forslag om skolenedleggelser. Nå lytter altså politikerne.