ARENDAL: — Han slo så hardt. Gjentatte ganger i ansiktet. Jeg skrek og ropte om hjelp, men da fortsatte han og slå. Han ropte «shut up» mens han slo med flat hånd. Til slutt turte jeg ikke å skrike mer på hjelp, fortalte 23-åringen under sin forklaring i Aust-Agder tingrett i dag.

De tre polakkene risikerer lange fengselsstraffer dersom de blir dømt etter tiltalen. Strafferammen for voldtekt gjennomført i fellesskap har en strafferamme på 21 års fengsel. De tre polakkene på 31 år, 37 år og 50 år har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet 5. juni i fjor.

Knakk sammen

I Aust-Agder tingrett fikk retten i dag høre 23-åringen forklare seg om timene da hun skal ha blitt holdt fanget og voldtatt. Under sin forklaring knakk kvinnen flere ganger sammen og hadde store problemer med å forklare seg.

Kvinnen forklarte at hun ble kontaktet av to av mennene da hun oppholdt seg ved en kiosk i byen. Hun ble tilbudt øl av mennene og skal ha drukket sammen med dem helt til de tre ble bedt av kioskbetjeningen om å forlate stedet.

23-åringen fortalte at hun hadde et rusproblem, og at hun mente mennene brukte dette for å lokke henne med til leiligheten hvor voldtekten skal ha skjedd. Polakkene skal ha nevnt navnet på en person som skulle komme til leiligheten. Kvinnen visste at personen solgte narkotika, og hun håpte hun kunne krite stoff av vedkommende.

Lurt

— Jeg tror de begynte å snakke om narkotika for å lure meg med. Jeg hadde sterke abstinenser og var veldig dårlig den dagen, sa kvinnen.

Da hun kom fram til leiligheten skal hun ha forstått at hun ikke skulle få stoff og forsøkte å forlate leiligheten. Hun skal da ha blitt tvunget inn igjen. I leiligheten skal mennene ha presset henne til å drikke mye alkohol. 23-åringen fortalte også at en av mennene skal ha skutt vilt rundt seg med en luftpistol, og at dette skremte henne.

På soverommet i leiligheten skal kvinnen ha blitt voldtatt av to av mennene. Den tredje skal ha lagt til rette for voldtekt ved å slå henne og holde henne fast.

Frivillig

Samtlige nektet straffskyld da de møtte i Aust-Agder tingrett. To av mennene erkjenner imidlertid å ha hatt seksuell omgang med kvinnen, men hevder det var frivillig. En av mennene hevder også at han har hatt sex med kvinnen ved flere tidligere anledninger. 23-åringen nektet for å ha sett mennene før.

Etter voldtekten skal mennene ha gått ut av soverommet. Hun så da en mulighet for å flykte, og løp avkledd ut av leiligheten. Hun løp til en kiosk i nærheten. Betjeningen varslet politiet som kom raskt til stedet.

Etter kort tid ble de tre mennene pågrepet, og senere varetektsfengslet.

Tok pause

Retten måtte i starten av rettsforhandlingene ta en pause da en av de tiltalte utbrøt at han krevde blodprøve av fornærmede i saken. Tingrettsdommer Leif Petter Trannum ba da forsvarer Robert Dyrnes Hovland forklare sin klient hva slags rolle han har i saken.