GRIMSTAD: Det var om kvelden 5. juni i fjor at den 23 år gamle kvinnen delvis avkledd løp inn i på et gatekjøkken ved Damskipsbrygga i Grimstad og skrek høyt at hun var blitt voldtatt. Kvinnen ledet politiet til en leilighet hvor tre polske statsborgere ble pågrepet.

Ifølge tiltalen skal to av mennene ha utført voldtekt mot kvinnen, mens en tredjemann skal ha lagt til rette for voldtekt av 23-åringen. Kvinnen skal ha blitt truet og slått gjentatte ganger. Hun skal også ha blitt dratt rundt i rommet av vedkommende forut for voldtektene. Mennene er 31, 37 og 50 år gamle.

De tre polakkene nekter straffskyld etter tiltalen, men etter det Fædrelandsvennen erfarer skal en av mennene ha erkjent å ha hatt seksuell omgang med kvinnen. En av mennene sier han husker lite fra hendelsen, men ser ikke bort i fra at han har hatt seksuell kontakt med 23-åringen.

Begge mennene påstår imidlertid at den seksuelle kontakten med kvinnen skal ha vært frivillig.

Kvinnen skal ha møtt de tre mennene på byen, og blitt med dem hjem. Alle skal ha vært beruset da overgrepene skal ha skjedd. Voldtekten skal ha skjedd ved 21-tiden i en leilighet i Grimstad sentrum.

De tiltalte mennene har sittet varetektsfengslet siden 7. juni i fjor. Hovedforhandlingen startet i Aust-Agder tingrett i dag.

Mennene er tiltalt etter straffelovens § 192 3 ledd som omhandler blant annet voldtekt som er begått av flere personer i fellesskap. Strafferammen for denne lovovertredelsen er fengsel i 21 år.

Det er Riksadvokaten som har begjært tiltale mot de tre polakkene. Riksadvokaten begjærer tiltale i de groveste straffesakene.