KRISTIANSAND: Den 17 år gamle venndølen er siktet for sammen med flere andre ungdommer, å ha slått ned Håvard Kjelsaas helt uprovosert natt til søndag 15.oktober. Kjelsaas måtte sy 46 sting etter overfallet. Ifølge en av de andre ungdommene som er siktet i saken, gikk gjengen rundt i byen og bare letet etter noen de kunne slå ned.

— Det er en mangel på empati i disse ungdomsmiljøene som er skremmende, sier moren til en av de siktede i saken til Fædrelandsvennen.

Det er langt fra første gangen 17-åringen går amok på byen. I tillegg til at han er tidligere domfelt for vold, er han nå siktet for totalt fire tilfeller av blind vold.

Natt til lørdag skal han også ha slått ned en gutt av utenlandsk opprinnelse i undergangen ved slottet i Kristiansand sentrum.

Under Skalldyrvestivalen i Mandal i år slo han en 17 år gammel gutt i hodet . Under den samme festivalen slo han også en 19 år gammel mann i hodet . Helt uprovosert. I begge tilfellene er han siktet for grov legemsfornærmelse.

17-åringen var i tillegg tidligere siktet for en knivstikking under Skalldyrfestivalen . Men den saken er nå henlagt.

Tidligere dømt 3. februar i år ble 17-åringen i Kristiansand tingrett idømt 24 dager i fengsel og en bot på 3000 kroner for to tilfeller legemsfornærmelser.

Det første tilfellet fant sted i gågaten i Vennesla sentrum natt til 20. november i fjor. 17-åringen og en bekjent havnet i klammeri med en mann, hvorpå 17-åringen skal ha sparket mannen i overkroppen mens han lå nede.

Natt til 1. januar i år skal 17-åringen ha slått ned en mann med knyttet neve i hodet. Mannen måtte sy åtte sting i leppen etter episoden.

Ved begge tilfeller skal 17-åringen ha vært påvirket av alkohol.