LILLESAND: — Det er ikke med lett hjerte vi selger. Vi bygget for å bo der uavhengig av boplikt eller ikke, sier eier Hanne Liv Refsnes.

Huset ble bygget i 2009 og ligger i Halsebukta ved Furøysundet. Prisantydningen er foreløpig satt til 8 000.000 kroner.

— Men salget har overhodet ikke noe med boplikten å gjøre. Vi selger fordi vi ikke klarer å oppfylle reguleringsplanens krav til båtplass på fastlandet. Vi har til nå ikke klart å få tak i båtplass på fastlandet. Vi ser oss helt nødt til å selge før kommunen ilegger oss dagbøter for dette, sier Refsnes.

Eiendommen, som har både brygge og sjøbu, vil bli lagt ut for salg hos eiendomsmegler senere, ifølge annonsen.

— Om det blir lettere å selge nå, vil tiden vise, sier eieren.

Også i Stranda kommer et hus for salg, nå som boplikt på Ågerøya er opphevet. Jan Olav Birkenes i Dnb Eiendom legger nå ut igjen for salg et lite hus på 28 kvadratmeter i Stranda på øya. Huset fra 1864 er uten innlagt vann og med utedo, og lå ute med prisantydning 3 250.000 kroner før det ble satt ned til 2 950.000. Nå når boplikten avvikles, tror Birkenes på bedre salgslykke.

— Akkurat på denne boligen ville søkeren fått konsesjon som fritidsbolig uansett, for den egner seg ikke som helårsbolig. Men nå er det ikke tvil rundt dette lenger, så nå vil den skepsisen forsvinne, tror eiendomsmegleren.