LILLESAND: — Så flott! Dette viser jo at de kanskje satser litt på oss på Ågerøya? sier mamma Lene Wennerberg.

Nelly Andrea (5 1/2) begynner på Høvåg skole til høsten. Nå trenger ikke foreldrene lenger lure på hvordan datteren skal komme seg til skolen.

Fylkesutvalget

Tirsdag vedtok fylkesutvalget i Aust-Agder enstemmig at båtruten til Ågerøya skal settes i gang igjen.

Båtruten til Ågerøya ble opprettet i 1987 til erstatning for M/B Øyas tidligere rute. Men sommeren 2011 ble ruten innstilt, som følge av at det ikke var behov for ruten i skolebarntransport dette skoleåret. Det har vært et ønske fra Lillesand kommune og beboerne på Ågerøya om å få satt i gang ruten igjen.

— Utrolig bra

Fra vellaget på Ågerøya har det vært et sterkt ønske å få etablert et kombinert rute – og taxibåttilbud.

— Dette er helt utrolig bra. Så får vi bare håpe at båten går til tider de som jobber kan bruke den. Det var bare skoleskysstilbud tidligere, og den kom når alle var dratt på jobb og dro tilbake til Ågerøya før folk var ferdige, sier Ågerøya-beboer Per Kristian Vindi, som selv kjørte skyssbåten i mange år.

Aust-Agder fylkeskommune forutsetter i vedtaket at tilskuddet til båtruten kan dekkes innenfor vedtatt budsjettramme for båtruter, og at Lillesand kommune dekker 20 prosent av tilskuddbehovet. Nå skal driften utlyses i samarbeid med Lillesand kommune.