I denne nyhetskavalkaden har vi samlet ti av de mest leste sakene på fvn.no det siste året.

1. Årets mest leste

Snøen lavet ned på Sørlandet i januar, noe to 16-åringer i Søgne var spesielt fornøyde med.

Her er Morten i ferd med å frese og brøyte snø i Søgne. - Jeg er oppvokst i en traktor, sier han. Foto: Torstein Øen

I hver sin traktor vakte tvillingene Morten og Marius Try oppsikt da de brøytet og freste bort snø fra veier, parkeringsplasser og skolegårder. Brødrene kunne brøyte fra klokka 02 til 07, og sette seg på skolebenken klokken 08. Les saken her: Brøytetvillinger (16) vekker oppsikt

Reportasjen om tvillingene ble mest lest i hele 2014. Også videoen , hvor fvn.no ble med Morten i hans egen traktor, kom inne på topp ti-listen over de mest sette videoene i året som gikk.

2. Skal brua kollapse?

En lastebil som kjører over ei bru pleier sjelden å være noe å rope høyt om. Men når brua tydelig knaker og synker mens lastebilen kjører over, blir det plutselig en annen historie.

Det knaket godt i hengebrua i Birkenes da lastebilen på 80 tonn kjørte over. Foto: Tommy Karlsen

Saken om den gamle hengebrua som gir etter for den 80 tonn tunge semitraileren, ble årets nest mest leste sak.

Se hvordan brua gir etter: Her gir brua etter for 80 tonn tung transport

Turen over brua kan se både skummel og dramatisk ut, men ifølge Statens vegvesen er det ikke det. Når tungtransport kjører over for eksempel Varoddbrua, skjer det det samme — det er bare mye vanskeligere å se med det blotte øye fordi brua er så stor.

3. «Alle» ville se frieriet

Espen Jensen og Tone Anette Tambini møttes én gang for 11 år siden, og Espen klarte ikke å la være å tenke på henne siden. Da de møttes igjen på Tinder i år, gikk det bare noen måneder før Espen fridde i et hjerte av roser.

Tilbake på Vigeland Hovedgård der Espen Jensen fridde til Tone Anette Tambini, synes de to det er veldig stas med all oppmerksomheten filmen av frieriet har fått i sosiale medier. Foto: Thomas Hegna

Les mer: — Jeg måtte grine 10 ganger under planleggingenFædrelandsvennens artikkel om det spektakulære frieriet ble delt over 5000 ganger i sosiale medier på et døgn i juni, mest i Norge den dagen. Og videoen , der tårevåte Tone Anette går forbi kjærlighetserklæringer, venner og familie før hun kommer fram til frieren, er en av de mest sette videoene på fvn.no i 2014. Men mange ville vite mer om Espen og Tone Anette: Intervjuet med det forelskede paret noen dager senere ble den nest mest leste artikkelen på fvn.no i 2014. Les saken her: - Vi møttes én gang for 11 år siden, og jeg har tenkt på henne nesten daglig siden

4. De fikk «nei» til å gifte seg

Margaret Aase og Helle Knutson ønsket å gifte seg i Margarets lokale kirke i Greipstad. Men det fikk de ikke lov til.

De ønsket seg bryllup i Greipstad kirke, men fikk et nei. Foto: Jon Anders Skau

Historien om deres kjærlighet til hverandre og kamp for å få gifte seg i Den norske kirke, engasjerte Fædrelandsvennens lesere stort.

Les parets historie her:

I dag kan Den norske kirke-medlemmer av samme kjønn gifte seg borgerlig. Siden kan man få kirkens velsignelse, hvis den enkelte presten vil. Den norske kirke vil ikke binde seg til én holdning, og vil ikke vie homofile før en egen liturgi er på plass. Det kan skje tidligst på Kirkemøtet i 2015. ## 5. Populært å snoke på naboens inntekt

Årets femte mest leste sak er en oversikt over inntektstoppen, skattetoppen og formuetoppen — basert på skattelistene for 2013.

Aft-20061007-1-B-1-225-1.jpg Foto: Per Erik Helle/Stavanger Aftenblad

Erfaringsmessig vet vi at slike saker er veldig populære blant våre lesere, og derfor bruker vi mye ressurser både i forkant av og på selve dagen skattelistene offentliggjøres, til å lage oversikter som er så brukervennlige som mulig.

Her får du skatte-oversikten:

Det er tidvis diskusjoner hvorvidt det er vår oppgave å presentere de rikeste fotballspillerne, sangerne eller næringslivstoppene. Noen ganger er motivet vårt å lage tabloid underholdning. Men når vi lager journalistikk på de rikeste ordførerne eller lokalpolitkerne, blir svaret litt annerledes: Vi mener det er vårt samfunnsoppdrag å følge pengestrømmene i samfunnet.

6. Spesiell last vekket interesse

En fredag i oktober knipset en observant tipser et bilde som viste seg å bli hovedelementet til årets sjette mest leste sak på fvn.no.

Bilisten punkterte og fikk etter hvert besøk av UP i rundkjøringa mellom Ikea og E 18. Foto: Tipser

Bildet viser en noe spesielt lastet henger, føreren av lasten og Utrykningspolitiet i rundkjøringen mellom Ikea og E 18. Les mer her:

Vi blir veldig glad når leserne våre tipser oss om hendelser eller oppsiktsvekkende ting de har tatt bilde eller video av. Sitter du inne med noe du mener kunne vært av allmenn interesse? Ta kontakt med oss!

7. Sangstemmen som rørte leserne

Uvanlig at 11-åringer har en så fin, mørk klang i stemmen, sa produsenten etter møtet i studio.

Det begynte med en bursdagspresang i lydstudio til en 11 år gammel jente fra Kristiansand. Men produsenten ble så overrasket over det han hørte, at han ba jenta, Mia Francke, og storesøster Tuva (14) om lov til å lage video av dem når de sang.Les hele saken her:

Saken vekket enorm interesse blant Fædrelandsvennens lesere, og den havnet raskt på vår topp ti-liste over populære saker i 2014.

8. Vannet «kokte»

Strandgjestene koste seg i vannkanten på Spangereid en sommerdag i juni, da vannet plutselig begynte å «koke».

Den boblende sjøen vakte oppsikt på Spangereid i sommer.

Store stimer med småfisk suste rundt dem, og barna kunne fange fisk i bøtter og spann.— Alle ristet på hodet, ingen hadde sett dette før. Men gøy var det, fortalte Kaja Mejlbo til Fædrelandsvennen.

Les saken her: Vannet kokte av fisk

Hun fanget det hele på video , til glede for Fædrelandsvennens lesere.

9. Snøkaoset live

Helga fra 17. til 19. januar skapte nok en gang snøvær og vind kaos på veiene på Sørlandet.

Denne bussen havnet i grøfta ved Hogganvik i Mandal under snøkaoset. Leserne ble oppdatert om hendelsen og mye mer i vårt livestudio. Foto: Jarle R. Martinsen

Snøen lavet ned hele helgen, og i vårt livestudio kunne leserne følge det som skjedde nærmest minutt for minutt. Sjekk ut livestudioet her: Snøværet direkte

Leserne fikk oppdateringer på kjøreforhold, status på ferjer, tog og fly, samt værmeldinger, strømbrudd og hendelsesnyheter gjennom hele helgen.

Og suget etter informasjon var stort, livestudioet er et av de mest besøkte på fvn.no det siste året.

10. Velkommen til bibelbeltet

Statens vegvesen var ikke videre fornøyde da Fædrelandsvennen informerte dem om skiltstuntet på E 18 øst for Grimstadporten. Skiltteksten var endret fra bilbelte til bibelbelte, og spøkefuglene hadde gjort en solid jobb.

Dette skiltet, som står øst før Grimstadporten retning Arendal, ble endret i sommer. Foto: Baard Larsen

Les saken her: Slik ønskes bilistene velkommen til Sørlandet— Det er grenser for hvor lenge vi synes dette er underholdende, sa avdelingsdirektør Erling B. Jonassen i Statens vegvesen Aust-Agder til Fædrelandsvennen.

Stuntet skjedde samme uka som et fartsgrenseskilt ble snudd på Birkeland og et grønt trafikklys ble omgjort til cannabisplante i Arendal.