Han har gått Sesilåmi en rekke ganger, og stort sett bare hatt gode opplevelser underveis i de mange rennene han har fullført. Dette året syntes Ingvald Tjørnhom fra Knaben at det ble litt for slitsomt. Og etter målpassering var han klar på at dette var siste gangen.

— Jeg hadde det for strevsomt over fjellet i år, og det er jo klart at jeg ikke blir yngre med årene. Derfor tror jeg at det ikke blir start på meg neste år. Akkurat nå er jeg skråsikker på at jeg ikke vil være med igjen, understreker han.

Hatt mange gode opplevelser

Han er snar med å legge til at han alltid har hatt gode opplevelser med Sesilåmi. Men i årets renn slet han virkelig med synet underveis, i tillegg til at gliden var dårlig.

— Hadde lagt under noe klister, og det skulle jeg selvsagt ikke gjort. Gliden var nemlig veldig dårlig underveis, forklarer 76-åringen.

Faktisk er det bare to ganger gjennom de alle årene Sesilåmi har blitt gjennomført, at han ikke har stilt til start.

Håper på oppsving

— Nå håper jeg virkelig at det kommer mange nye til dette tradisjonsrike rennet. Det er for dårlig at deltakerantallet har vært synkende de siste årene, mener han.

Selv om han slet underveis i dagens renn, så legger han ikke skjul på at det var herlig å kunne krysse mållinjen for aller siste gang.

— Det blir jo litt vemodig å ta farvel med Sesilåmi, men en gang måtte det jo ta slutt, understreker Ingvald Tjørnhom.

- Jeg bare elsker å gå Sesilåmi

Sesilåmi jubilerer med at det er i år er 40 år siden første renn gikk over fjellet. Åse Gullsmedmoen hadde også sitt jubileum i årets renn.

— Dette var min 2o. gang jeg går, og jeg kan garantere at det blir mange flere for meg. Jeg bare elsker å gå dette fantastiske rennet over fjellet, sier hun.

Hun slet det meste av turen, men det hindret henne ikke å i kikke seg litt rundt på det idylliske terrenget fra Brokke til Sinnes.

Et eventyr over fjellet

— Terrenget er bare et eventyr å gå på ski. Opp og ned, fine snødekte fjell rundt oss, og noen spor som bare var fantastiske, forklarer hun.

Hun legger ikke skjul på at hun slet ganske mye innledningsvis på rennet, skiene var nemlig ikke helt patente en stund.

Fortjener flere deltakere

— Selv om det var tungt i starten, så visste jeg det likevel ville bli en fin tur for meg. Og jeg skal innrømme at jeg var mye piggere på slutten av rennet. Og det er jo alltid kjekt å kunne avslutte og kjenne at det fortsatt var litt krefter igjen, forklarer jubilanten.

Hun var også klar på at hun håpet at deltakerantallet kunne stige igjen til neste år.

— Dette rennet fortjener mye mer folk enn de 800 som startet i år.