Det var nok mange som var forundret over vinnertidene ikke ble bedre enn de ble. Noe som kunne tyde på at snøen nok var tråere enn de fleste hadde sett for seg på forhånd.

— Jeg hadde nok ikke trodd at vinnertiden til Audun Laugaland i herreklassen skulle bli på hele 2.41,46. Må si at jeg hadde ventet meg en vinnertid rundt 2.30. forklarer rennleder Roy Hegre.

Han var også klar over at skydekket var rimelig lavt over de høyeste delene av løypen, og at dette sikkert gjorde noe med sikten til deltakerne.

Slapp vinden i år

— Men vi slapp vinden i år, og det er jo veldig gunstig når vel 800 deltakere skal ta seg over fjellet. Temperaturen var også på deltakernes side, ikke for varmt og heller ikke for kaldt. Dette gjorde at turen slik sett ble veldig god for dem, understreker han.

Rennleder Roy Hegre kunne glede seg over at det ikke var meldt inn skader i det hele tatt fra rennet. Samtidig som han bare hadde fått gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Foto: Svein Hagen

Han kunne også glede seg over at det ikke var meldt inn skader eller uhell av noen art i det hele tatt mens rennet pågikk.

— Faktisk er de eneste tilbakemeldingene vi har fått av sanitetspostene ute i løypen, er at noen har trengt litt gnagsårplaster. Og det er jo ganske vanlig når det skal gås 52 kilometer på ski, sier Hegre.

Sesilåmi skal eksistere videre

Selv om det har vært en nedgang i deltakerantallet dette året, så er det ikke snakk om å kutte ut Sesilåmi i årene som kommer.

— Det har overhodet ikke vært noe tema i det hele tatt, og jeg er skråsikker på at det heller ikke kommer til å bli det. Nå må vi heller sette inn litt ekstra fokus på å få opp igjen interessen for dette tradisjonsrike arrangementet, mener rennlederen.

Enkelte røster har hevdet at grunnen til svikten i deltakerantallet er at rennet går på en lørdag, og ikke søndag som rennet hadde som fast dag i veldig mange år.

Deltakerne vil ha lørdag

— Vet det er noen som mener det, men vi har hatt undersøkelser ute blant deltakerne, og der svarer 75 prosent at de ønsker at lørdag er renndag. Og da forholder vi oss til det store flertallet som ønsker det som dagen for Sesilåmi, understreker Roy Hegre.

Og han kunne glede seg over all de deltakerne som kom smilende over mål og var fornøyd med å ha gjennomført nok et Sesilåmi i fin stil.

— Jeg ser nok for meg at om 10 år som har dette tradisjonsrike turrennet sitt 50-årsjubileum, sier han.