KRISTIANSAND: — Det spiller ingen stor rolle for oss, sier Kathe-Tove Haugrud, leder for Odins soldater i Kristiansand, til Fædrelandsvennen.

Hun snakker om fraværet av «Soldiers of Odin»-jakker på medarbeiderne hennes.

- Vil være til stede

Ifølge Haugrud er det signaler fra politiet som har bidratt til at jakkene deres ikke var i bruk lørdag kveld og natt til søndag, da Odins soldater igjen var ute i gatene i sentrum av Kristiansand.

LES OGSÅ: - Vi er ikke høyreekstreme

Bollene de skulle dele ut var bakt, men ennå ikke på plass, da Fædrelandsvennen møtte dem like før midnatt.

— Planen for lørdagene framover er å møte opp med kaffe og te, ha rusleturer og bare være til stede. Vi håper vi kan være med å skape trygghet for byens befolkning. Vi vil lage trygge gater, slik at de som har lyst å gå ut og gjøre noe galt innser at det ikke er noen vits, sier Haugrud.

- Ingen problemer

Sverre Birkeland, operasjonsleder i Agder politidistrikt, opplyste søndag morgen at det ikke hadde vært noen utfordringer knyttet til Odins soldater lørdag kveld og natt til søndag.

— Vi var i kontakt med noen i denne grupperingen ved 23-tiden lørdag. Det dreide seg kun om et par stykker, som ikke skulle gå samlet. De hadde heller ingen spesiell uniformering. Det har ikke vært noen utfordringer knyttet til denne grupperingen i helga, forteller han.

- Ikke et poeng med flere

Hallvard Auestad er koordinator for Natteravnene i Kristiansand.

— Det er én natteravntjeneste i Kristiansand. Jeg ser ikke poenget med at det skal være flere, sier han, når han får spørsmål om hva han tenker om virksomheten til Odins soldater.

- Ønsker du dem velkomne under deres vinger?

— Ja, så lenge de følger politiets anmodinger om hvordan ting skal være. Vi er øyne og øre, og er der for dem som trenger hjelp, både unge og gamle. Men hvis det skjer gale ting i byen, er dette noe politiet skal ta seg av, sier Auestad.