— Det viktigste er å unngå nedrykk, sier Knut Tørum.

Arendal-treneren vet hva det går i. Fra 2009 var han trener for Start i to og en halv sesong, og kan kjenne seg igjen i spenningen som dukker opp før en ny eliteseriesesong.

De aller fleste eksperter tror Start kommer til å slite i bunnen. Økonomien skranter, og mange av profilene har forsvunnet fra Kristiansand.

Knut Tørum som Start-trener i 2009.

Igjen står en stall på snittalder påunder 24 år, som må plukke opp hansken for å unngå nedrykk til 1. divisjon.

— Gode prestasjoner i oppkjøringen

Vi har spurt lokale trenere hva de tror om Start i årets sesong. Alle tror Mons Ivar Mjeldes gutter overlever.

— Jeg er overrasket over nivået til Start i de treningskampene jeg har sett. Det har vært gode prestasjoner. Klarer de å opprettholde det nivået unngår de hvertfall nedrykk, sier Tørum, som tror Start ender på en plass mellom 10 og 12 på tabellen.

En som sitter i samme, men samtidig en litt annen, situasjon som Start er Steinar Pedersen. Mandag leder han Jerv i sin første kamp i 1. divisjon på 30 år, borte mot Sandnes Ulf. Tirsdag skal hans far, Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen, sitte på sidelinja når Start reiser til Lillestrøm.

— Alle vet at Start er sårbare for øyeblikket, men jeg synes de har framstått bra i de kampene jeg har sett. I eliteserien er det mange lag i samme situasjon, så det kommer til å bli kjempejevnt.

- Snu det negative til engasjement

Han tror Start er avhengig av å snu den vanskelige situasjonen klubben er i til noe positivt.

Kjetil Ruthford Pedersen (Donn) og Steinar Pedersen (Jerv) flankerer sin pappa Erik Ruthford Pedersen, som er keepertrener i Start.

— Forhåpentligvis klarer de å snu det til engasjement og å skape trøkk i gruppa, og samtidig holde seg unna skader og karantener, sier Jervs trener.Hans bror, Kjetil Ruthford Pedersen, har ansvaret for Donn, som tar fatt på en ny tilværelse i 2. divisjon. Han tror den unge snittalderen vil dra folk på kamp.

— Jeg tror at jo mer ungt og lokalt det er på laget, jo mer vil publikum tolerere varierende resultater. Mange vil komme og støtte Start når de ser hvordan de bygger for framtida og er moderate i pengebruken, sier Donn-treneren.

- Må være tålmodige

Ruthford Pedersen har god tro på at Start skal unngå nedrykk i år, og tipper laget på en tiendeplass, som vil være en solid plassering sesongoppkjøringen tatt i betraktning.

— Jeg tror vi skal være tålmodige med laget, og la de unge få spille uten press. Det blir en tøff sesong, men jeg tror de vil klare seg bedre enn mange andre lag, sier han.

Morten Halvorsen som MK-trener i 2013.

I Fløy er det Tommy Taylor som danner trenerteamet sammen med Morten Halvorsen denne sesongen. Halvorsen er tidligere spillerutvikler i Start, og han mener det er usikkert hvor gamleklubben står før seriestarten.— De har fått en del skader nå før sesongstart og det er sjelden gunstig. Jeg regner med det blir en kamp for å overleve, men ofte kan det også være positivt å være underdog å slå nedenfra, sier den tidligere MK-treneren.

Han nevner Jon Hodnemyr, Eirik Wichne og Mathias Rasmussen på spørsmål om hvilke spillere han tror slå gjennom denne sesongen.

Vindbjart-trener Steinar Skeie har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser.